profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Batraks 'Baltic Time Attack Series' 1.posmā ar Lamborghini uzrāda fantastisku rezultātu

Go4speed 07.05.2019 - 15:29 Batraks 'Baltic Time Attack Series' 1.posmā ar Lamborghini uzrāda fantastisku rezultātu
Foto: Rawcar.com Photography

Maija pirmā nedēļas nogale izvērtās visai vēsa un dažviet sniegota, bet, atšķirībā no Somijas time attack organizatoriem un vairākiem dalībniekiem, Baltic Time Attack Series organizatori nenobijās un neatcēla paredzētās sacensības. Sniega un lietus mākoņi nolēma apiet Pērnavu un sacensības notika sausā trasē. Pirmajā Baltic Time Attack Series posmā fantastisku rezultātu uzrādīja Artūrs Batraks, kurš ar Lamborghini Huracan Super Trofeo uzrādīja labāko apļa laiku 1:15.962, kas ir tikai par 1.345 sekundēm lēnāks kā oficiālais trases rekords, kas uzstādīts ar formula Baltic klases sporta automašīnu.


Foto: Raimonds Volonts

No aukstajiem laikapstākļiem un skarbajām laika prognozēm nenobijās trīsdesmit trīs dalībnieki no četrām valstīm, kuri cīnījās par godalgotām vietām sešās klasēs. Jau kvalifikācijas braucienā kļuva skaidrs, ka dažās klasēs būs ļoti sīva konkurence, jo apļu laiki bija visai līdzīgi. Kā arī tika paredzēts, apļu laiki dienas laikā arvien turpināja uzlaboties, piemēram, Artūrs Batraks kvalifikācijā uzrādīja 1:19.663, pirmajā sacensību braucienā - 1:18.765, bet otrajā to uzlaboja par 2,8 sekundēm. Citi dalībnieki nespēja uzrādīt tik fantastisku uzlabojumu, bet progress bija manāms katrā aplī. Sacensības noslēdzās īsu mirkli pirms arī Pērnavu skāra slapja sniega un lietus gāzes, tādejādi nācās secināt, ka arī daba darīja visu, lai sacensības izdotos.

Eduards Kalve, Baltic Time Attack Series organizators: "Mēs ļoti priecājamies, ka mums nebija iemesla atcelt sacensības un, ka paši drosmīgākie dalībnieki nenobijās. Kopumā bija liels prieks skatīties uz draudzīgo un ģimenisko atmosfēru trasē – pieredzējušus autosportistus no autosporta debitantiem bija iespējams atšķirt tikai pēc tā, kurš dialogos uzdeva jautājumus un kurš atbildēja. Patiesi liels prieks ir par to, ka šis formāts aizrauj gan vienu gan otrus. Šobrīd jau skaidri varam prognozēt, ka nākamajā posmā dalībnieku skaits būs vismaz trīsreiz lielāks, jo tieši par posmu Biķerniekos interesi ir izrādījuši ne tikai potenciālie dalībnieki no Baltijas, bet arī Skandināvijas un citām kaimiņvalstīm."


Foto: Raimonds Volonts

Ātrākajā "Unlimited" klasē pirmo vietu izcīnīja Artūrs Batraks ar Lamborghini Huracan Super Trofeo, bet otro vietu - Raimonds Tihonovs ar Nissan 200SX. Savukārt ekskluzīvajā "Supercar" klasē par uzvaru cīnījās Porsche entuziasti no Lietuvas – uzvaru izcīnīja Mantas Janavicius ar Porsche 911 Turbo S, aiz sevis atstājot Mariusu Bartkusu ar Porsche 911 GT3. Jāpiebilst, ka kvalifikācijā Bartkus bija ātrākais, bet savas līdera pozīcijas zaudēja jau pirmajā sacensību braucienā un sacensības noslēdza ar nepilnu 0,7 sekunžu deficītu. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Jonas Poskus, kurš kvalifikācija bija vien piektajā pozīcijā. PRO2000 klasē pārliecinoši ātrākais bija Modris Žentiņš ar Honda Civic, otrajā vietā finišēja igaunis Aivars Aedmā ar Honda Civic.

Visplašākais dalībnieku skaits bija 3000+ klasē, kurā dominēja lietuvietis Dainius Kablis (Dainius Kablys) ar Mitsubishi Lancer Evo X, un kuram nekādi nespēja pietuvoties Edgars Freivalds ar Mitsubishi Lancer Evo X. Trešo vietu ar Subaru Impreza izcīnīja Mārcis Stūriška. Klasē 3000 ātrākais izrādījās Andris Čats ar 3. sērijas BMW Coupe, kurš aiz sevis atstāja Igaunijas pārstāvjus - Vladimiru Tkatsovu ar Honda Civic Type-R un kvalifikācijas uzvarētāju Juriju Ledjajevu ar BMW 328. Klasē 2000 ar Honda Civic uzvaru izcīnīja Reinis Trūps, otrajā vietā atstājot Sandi Siliņu ar Honda Civic, kā arī sacensību jaunāko dalībnieci un vienīgo meiteni Martu Starku, kura startēja ar šīs klases uzvarētāja automašīnu.

Baltic Time Attack Series otrais posms notiks 22. jūnijā Biķernieku trasē. Plašāku informāciju par sacensību norisi un tehniskajiem noteikumiem ir iespējams atrast sacensību seriāla mājas lapā www.timeattack.lv, kā arī sociālajos tīklos, meklējot @baltictimeattack.

Informāciju sagatavoja:
Ģirts Avotiņš
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png