profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šogad autošosejā startēs jauns izturības sacīkšu seriāls iesācējiem - Endurance Academy

Go4speed 22.01.2019 - 10:24 Šogad autošosejā startēs jauns izturības sacīkšu seriāls iesācējiem - Endurance Academy
Foto: batcc.eu

Gaidāmajā autošosejas sezonā, paralēli Ziemeļeiropas un Baltijas izturības sacensību čempionātam, tiks realizēts jauns projekts tiem autosportistiem, kas vēlas uzsākt dalību izturības sacensībās - "Endurance Academy powered by Nankang". Projekta ietvaros 2019. gada sezonā norisināsies jauno braucēju apmācības un divi sacensību posmi Rīgā un Pērnavā. Jaunajā projektā varēs startēt sportisti no visas Baltijas un citām valstīm.

Jaunais formāts paredzēts kā pārejas posms braucējiem, kuri vēlas iemēģināt spēkus autošejas izturības disciplīnā. Izturības sacīkstēs svarīgs ir ne tikai braucēja ātrums un izturība, bet arī taktiskās cīņas, stratēģija un komandas kopējā sagatavotība. Tieši tādēļ sportistiem, kuri vēlēsies uzsākt dalību “Endurance Academy”, būs iespēja apmeklēt sagatavošanas seminārus, kuros savā pieredzē dalīsies nozares profesionāļi.

Garijs Rožkalns, Andris Kronītis - vairākkārtēji A2000 klases uzvarētāji Baltijas izturības čempionātā. Foto: batcc.eu

"Ar katru gadu izturības sacensībās komandām redzam arvien augošu profesionalitātes līmeni gan attiecībā uz tehniku, gan braucēju prasmēm. Saprotot, ka dalība šajās sacensībās prasa lielus ieguldījumus, vēlamies piedāvāt starpposmu - "Endurance Academy", kas dažādu disciplīnu autosportistiem un komandām ļaus sajust izturības sacensību esenci par zemākām izmaksām. Tas būs kā atspēriena punkts dalībai Baltijas un Ziemeļeiropas izturības čempionātā," par jauno seriālu stāsta Ziemeļeiropas un Baltijas autošosejas čempionāta organizators Andis Meilands.

Akadēmijas sacensībām būs divu stundu formāts. Komandu sacīkstēs varēs pārstāvēt divi braucēji ar obligātu braucēju maiņu sacensību vidusdaļā un degvielas uzpildi. Visiem dalībniekiem būs noteikts vienots “Nankang” riepu modelis.

Izturības akadēmījā varēs startēt arī iepriekšējo gadu Nacionālās un Super1600 klases automašīnas. Foto: batcc.eu

“Endurance Academy” varēs startēt sekojošas automašīnu ieskaites klases: automašīnas ar dzinēja tilpumu līdz diviem litriem (A2000) un līdz trīs litriem (A3000), atļaujot dalību gan kādreizējiem Nacionālās klases, Super 1600 un citu autosporta klašu automašīnām.

Pirmais “Endurance Academy” sacensību posms paredzēts "Riga Summer Race" sacensībās 16. un 17. augustā Biķernieku trasē, bet seriāla otrais posms norisināsies 20. un 21. septembrī Igaunijā, "auto24ring" trasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png