profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Minišosejas vēsturiskajā pēdējā posmā uzvar Liepiņš ar 'Nissan GT-R'

Go4speed 31.08.2018 - 12:34 Minišosejas vēsturiskajā pēdējā posmā uzvar Liepiņš ar 'Nissan GT-R'
Foto: Oskars Freijs

Ar kuplu dalībnieku skaitu un skaistām cīņām noslēgusies Minišosejas 2018. gada sezona. Aizvadītajā sestajā posmā uz starta izgāja 42 dalībnieki, no kuriem ātrākais bija OPEN klases līderis un sezonas uzvarētājs Ralfs Liepiņš ar Nissan GT-R.

Otro posmu pēc kārtas OPEN klasē konkurenci gan Liepiņam, gan brāļiem Matīsam un Miķelim Mežakiem (Subaru Impreza STI) sastādīja arī jaunais Ernests Skulte ar Porsche Cayman GT4. Sākotnēji izskatījās, ka Skulte varētu pacīkstēties par pirmo vietu, tomēr trešajā piegājienā Liepiņš uzbrauca vairākus ātrus apļa laikus, nodrošinot sev pārliecinošu uzvaru.

Ja iepriekšējā posmā Miķelis Mežaks izcīnīja otro vietu un bija par vidēji sekundi priekšā Ernestam Skultem, tad šoreiz iznākums pretējs – Ernests otrais, bet Miķelim vēl garām pasteidzās Matīss, kurš uz goda pjedestāla kāpa ar nieka 0,38 sekunžu pārsvaru.

3000 ieskaitē savu līdera godu atguva Andris Čats, kurš iepriekšējā posmā pirmo reizi sezonā piekāpās Reinim Vilkaitim. Cīņa starp abiem gan atkal bija spraiga, jo trīs apļu summā abus šķīra vien 1,12 sekundes. Trešais šoreiz Vilnis Vuļs, kurš nodrošināja sev arī trešo vietu sezonas kopvērtējumā.


Foto: Oskars Freijs

Noslēdzošajā Minišosejas posmā piedalījās arī pagājušā gada 1600 klases uzvarētājs Mārcis Pakalns, kurš šosezon vēl nebija izgājis uz starta. Viņš šoreiz ar savu Honda CRX startēja 2000 ieskaitē, izcīnot visai pārliecinošu pirmo vietu. Aiz viņa ierindojās Kārlis Roziņš (Honda Civic) un sezonas uzvarētājs Edvīns Vansovičs ar Opel Kadett.

1600 klasē sezonu ar uzvaru noslēdza kopvērtējuma līderis Reinis Trūps, aiz sevis atstājot Jāni un Renāru Bajarunus. Visi trīs startēja ar Honda spēkratiem. Ar perfektu rezultātu sezonu pabeidza Dāmu klases pilote Anastasija Kozlovska (Mazda MX-3), spējot izcīnīt uzvaras visos sešos šī gada posmos. Pēc vairāku posmu izlaišanas trasē atgriezās arī Elīza Astra Vectirāne (Audi S3), izcīnot otro vietu, bet goda pjedestālu nokomplektēja Darja Judina ar Opel Astra GTC.

Jāatzīmē, ka šīs bija ne vien pēdējās Minišosejas sacensības sezonā, bet arī vispār. Tomēr vieta tukša nepaliks, jo nākamgad startēs jauns sacensību seriāls – Baltic Time Attack Series. Atšķirībā no Minišosejas tas notiks sestdienās un sezonā paredzēti četri posmi, kas visi norisināsies Biķernieku trasē. Sīkāka un precīzāka informācija drīzumā sekos gan www.timeattack.lv, gan https://www.facebook.com/baltictimeattack/.

Minišosejas 6. posma rezultāti:
1600
1. Reinis Trūps, Honda Civic
2. Jānis Bajaruns, Honda Civic
3. Renārs Bajaruns, Honda Civic

2000
1. Mārcis Pakalns, Honda CRX
2. Kārlis Roziņš, Honda Civic
3. Edvīns Vansovičs, Opel Kadett

3000
1. Andris Čats, BMW 330 (E46)
2. Reinis Vilkaitis, BMW 328 (E36)
3. Vilnis Vuļs, BMW 3. sērija (E36)

OPEN
1. Ralfs Liepiņš, Nissan GT-R
2. Ernests Skulte, Porsche Cayman
3. Matīss Mežaks, Subaru Impreza
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png