profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Palangā sākušies autošosejas svētki, uz starta izies vairāki latviešu sportisti

Go4speed 20.07.2018 - 10:59 Palangā sākušies autošosejas svētki, uz starta izies vairāki latviešu sportisti
Foto: Vytautas Pilkauskas Photography

Katru gadu jūlija vidū Lietuvas kūrortpilsēta Palanga uz trīs dienām pārvēršas par visu, ar asfaltu saistīto, autosporta disciplīnu meku. Centrālais notikums ir autošosejas izturības sacensības 1006 km garumā, taču organizatori parūpējušies, lai nodrošinātu arī iespaidīgu dalībnieku parādi, dragreisa sacensības, drifta paraugdemonstrējumus un mūzikas festivālu. Šīs sacensības, to īpašās gaisotnes dēļ, dalībnieki gaida ar lielu entuziasmu, gatavojas tām ilgstoši un ļoti rūpīgi.


Foto: Vytautas Pilkauskas Photography

Šajā nedēļas nogalē sacensības “Aurum 1006 km powered by Hankook” pulcēs vairākas ekipāžas, kurās startēs Latvijas sportisti. Kā pirmo jāpiemin šogad vienīgo ekipāžu, kurā visi braucēji pārstāv Latviju – tā ir komanda “Flash racing Latvia”. Tās sastāvā ir Artūrs Batraks, viņa tēvs – Vilnis Batraks un viens no slavenākajiem vārdiem Latvijas autosportā – Konstantīns Calko, kuram izturības sacensībās ir visnotaļ cienījama pieredze. Viņš ir vienīgais braucējs no Latvijas, kam līdz šim izdevies izcīnīt iespēju piedalīties LeMans 24h sacensībās, pie tam visai aktīvi un veiksmīgi Konstantīns startē arī Āzijas LeMans sērijas sacensībās. Artūra Batraka tēvs Vilnis piedalās vēsturiskās šosejas čempionātā un arī Artūram Batrakam pjedestāla un uzvaras garša nav sveša – viņa kontā ir vairākas uzvaras un godalgotas vietas autošosejā. Šajās sacensībās “Flash Racing Latvia” startē ar BMW E46 automašīnu D klasē.


Foto: Vytautas Pilkauskas Photography
Igaunijas komandu “ALM Motorsport”, kopā ar braucējiem Justas Jonušis un Robin Vaks, pārstāvēs šogad Eiropas rallijkrosā startējošais Reinis Nitišs. Viņi starta sarakstā redzami ar Cupra TCR klases automašīnu.

Lietuviešu komandas “GSR Motorsport” sastāvā redzam vēl vienu latviešu braucēju – Tomu Bērziņu. Viņš startēs ar VW Golf GTI automašīnu TCR klasē, kopā ar lietuviešu sportistiem Ernesta Globyte un Adomas Petrovas, kuru vārdi Latvijas autošosejas cienītājiem nebūt nav sveši – viņi savu brauktprasmi vairākkārt pierādījuši arī sacensībās Latvijā.

Par pašām sacensībām runājot, bieži tās notiek ekstremālos laika apstākļos – ir pieredzētas vētras un vairākus gadus bijusi arī rekordaugsta gaisa temperatūra. Braucējam, pilnā ekipējumā, sporta automašīnā jāpārcieš vismaz 50-70 grādu karstums, pie tam – šādā karstumā jāvar ilgstoši koncentrēties un turpināt braukt stabilā, automašīnai saudzīgā, bet tomēr ātrā tempā. Palangā trases specifika ir ļoti prasīga pret sportista spēju izjust auto vajadzības – nepieciešams mācēt saudzīgi bremzēt, jo trasē ir vairākas vietas, kurās no maksimāla paātrinājuma, nepieciešams sabremzēt automašīnu līdz ātrumam, ar kādu var veikt gandrīz 180 grādu pagriezienu. Tātad sacensības Palangā ir vārda vistiešākajā nozīmē izturības sacīkste – tiek pārbaudīts komandas darbs, braucēju meistarība un automašīnas izturība sarežģītos apstākļos.


Foto: Vytautas Pilkauskas Photography

Piektdien sportisti aizvada treniņus un kvalifikācijas braucienus, vakarā notiks drifta sacensības un uzstāsies vairāki mūziķi, bet “Aurum 1006km powered by Hankook” sāksies sestdien, 21.jūlijā plkst.12.oo un plānotais finišs varētu būt ap 21.00. Plašāku informāciju iespējams iegūt organizatoru mājaslapā ŠEIT un Facebook vietnē ŠEIT.

Vēlam veiksmīgas sacensības visiem mūsu sportistiem!

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Pavlovska
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png