profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vankam uzvara Baltijas čempionātā Pērnavā, Rode otrais sezonas kopvērtējumā

Go4speed 04.07.2018 - 17:00 Vankam uzvara Baltijas čempionātā Pērnavā, Rode otrais sezonas kopvērtējumā
Foto: Rawcar.com Photography

Pērnavā nedēļas nogalē, no 30. jūnija līdz 1. jūlijam, norisinājās autošosejas čempionāta posms „Estonian Grand Prix”, kura ietvaros uzvaru „Hankook Trophy” Nacionālajā klasē izcīnija Latvijas autosportists Jānis Vanks. Robertam Rodem trešā vieta „Baltic GT” klasē.

Jānim Vankam šī bija otrā sezonas uzvara pēc kārtas, kas viņam dod pirmo vietu sezonas kopvērtējumā pēc trim aizvadītajiem posmiem un tuvina iespējai iegūt arī šī gada čempiona titulu. Otrajā vietā Pērnavā finišēja Voldemārs Kalve, trešā Beate Klipa. „Hankook Trophy” Super 1600 klasē ātrākais bija Dmitrijs Savatējevs no Krievijas, otrajā vietā iepriekšējās sezonas čempions Stīvens Pūsts, bet trešā vieta dalīta starp Kristapu Mietuli un Ansi Frīdbergu. Lada Open klasē uzvaru izcīnija lietuvietis Arūnas Kudarauskas, otrais Itālo Alsiņš.

Nacionālās klases goda pjedestāls. Foto: Rawcar.com Photography

Jaudīgākajā automašīnu klasē „Baltic Touring Car” ātrākais no latviešu braucējiem bija Roberts Rode, kurš ieņēma trešo vietu „Baltic GT” klasē, atzīstot pārākumu tikai Somijas autosportistam Marko Rantanenam, kurš brauc ar jaudīgo Lamborghini Gallardo un Raimo Keseli ar Chevrolet Corvette. Sezonas kopvērtējumā Roberts Rode šobrīd ieņem augsto otro vietu, kas sportistam ir līdz šim labākais rezultāts Baltijas autošosejas čempionātā.

Nākamais sezonas posms mēneša beigās, 28. jūlijā, kad Biķernieku trases ovāla aplī dosies „Hankook Tprophy” klases un vēsturisko automašīnu seriāla „Dzintara aplis” dalībnieki.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png