profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baltijas izturības čempionātā jaunas komandas un pasaules līmeņa tehnika

Go4speed 03.05.2018 - 13:20 Baltijas izturības čempionātā jaunas komandas un pasaules līmeņa tehnika
Foto: batcc.eu

Baltijas 4h izturības čempionāts (BEC4H) turpina attīstīties un pēdējo gadu laikā ieguvis popularitāti arī ārpus Baltijas robežām. Šajā sezonā organizatori komandām sagatavojuši pāris jaunumus. Jaunajai sezonai pieteikto spēkratu klāsts liek domāt, ka cīņas par uzvaru absolūtajā ieskaitē kļūs vēl spraigākas. Sezonas atklāšanas posms "DEWALT Grand Prix" ietvaros notiks 12. un 13. maijā Biķernieku trasē.

Turpmāk visi dalībnieki startēs ar vienādām riepām
Šosezon par Baltijas 4h izturības čempionāta oficiālo sadarbības partneri ir kļuvis „Hankook". Tas nozīmē, ka dalībniekiem, kuri vēlas piedalīties šajā sacensību seriālā, jāizmanto tikai šī ražotāja riepas.

Vienam tā var šķist kā priekšrocība, otram kā trūkums, bet skaidrs ir viens - mono riepu izvēle veicinās lielāku konkurenci trasē.

"Šāds solis ir sperts, lai čempionāts varētu turpināt savu tālāko attīstību un tiktu veicināta vienlīdzīgāka konkurence starp čempionāta dalībniekiem. Vairums komandu šīs riepas jau ir izmēģinājušas iepriekšējās sezonās un pārliecinājušās par to augsto kvalitāti un piemērotību izturības sacīkstēm. Sacensību dalībniekiem būs iespēja regulāri konsultēties ar riepu inženieriem un „Hankook" riepu ražotāju pārstāvjiem klātienē sacensību norises vietās," stāsta sacensību organizators Andis Meilands.


Šogad Baltijas čempionātā būs jau piecas TCR automašīnas. Attēlā VW Golf GTI TCR. Foto: Michael Nikolaev

Čempionātā jauni dalībnieki un piecas TCR automašīnas
Pirms atklāšanas posma Rīgā čempionātam pieteikušās vairākas spēcīgas komandas. Lietuvā prezentēta jaunā "Porsche Racing Academy" komanda, kas startēs ar jaudīgāko no "Porsche Cayman GT4" versijām, savukārt iepriekšējās sezonas vicečempioni - "GSR Motorsport" komanda no Lietuvas - ir iegādājusies jaunāko VW Golf GTI TCR automašīnu.
Čempionāta dalībnieku pulkam ar SEAT Leon TCR auto pievienojušās "ALM Motorsport" komanda no Igaunijas un "London Grill Racing Team" komanda no Lietuvas. Interesanti, ka igauņu komandā apvienojušies vieni no labākajiem kaimiņvalsts kartingistiem Stens-Dorians Pīrimagi (atzīts par 2015. un 2016. Igaunijas labāko kartingistu) un Robins Vaks.
Pagājušās sezonas čempioni absolūtajā ieskaitē "Skuba Racing Team" šogad uz uzvaru pretendēs ar ļoti jaudīgu BMW M3 GT2 klases spēkratu (2017. gada sezonā startēja ar "Porsche" automašīnu).

Jāpiemin, ka Baltijas čempionātā šobrīd pieteikušās jau piecas TCR klases automašīnas, kas ir autošosejas pasaules čempionāta līmeņa tehnika.

Uz starta trīs latviešu komandas
Latviju arī šogad pārstāvēs "Flash Racing" ar Vilni un Artūru Batrakiem. Komanda startēs Diesel klasē ar BMW 330D ar labām izredzēm cīnīties gan par uzvaru klasē, gan kopvērtējumā.

Uz starta gaidāmas vēl divas latviešu komandas - pagājušās sezonas čempioni A2000 klasē "Bruno Racing Team" (Garijs Rožkalns, Andris Kronītis), kas startēs ar jaunuzbūvēto BMW automašīnu A3000 klasē, kā arī "Viptuning" (Artjoms Kočlamazašvili, Igors Voroņins un Agris Petrovskis) ar BMW M3 A3000+ klasē.

Jaunajā sezonā četri posmi un Ziemeļeiropas zonas kausa izcīņa

Šogad Baltijas izturības seriālā būs četri posmi, no kuriem trīs notiks Biķernieku trasē, Rīgā, savukārt nolsēdzošais posms norisināsies Igaunijā, auto24ring trasē, kas atrodas Pērnavā. "Riga Summer Race" ietvaros no 17. līdz 19. augustam notiks ne tikai Baltijas ieskaites posms, bet norisināsies arī pirmais Ziemeļeiropas zonas kausa izcīņas posms 6h izturības braucienā, kas būs par pamatu Ziemeļeiropas zonas čempionāta izveidei tuvākajā nākotnē.

Šobrīd "DEWALT Grand Prix" posmam ir reģistrējušās 11 komandas, to vidū sešas no Lietuvas, divas no Igaunijas un pa vienai no Latvijas un Somijas. Vairāk informācijas par sacensībām un dalībnieku saraksti atrodami www.batcc.eu.

Baltijas izturības čempionāta sezonas kalendārs:
1. posms - "DEWALT Grand Prix", Rīga - 11.-13. maijs
2. posms - Rīga, 8. - 9. jūnijs
3. posms - "Riga Summer Race", Rīga, 17. - 19. augusts
4. posms - Pērnava, 22. - 23. septembris
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png