profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Aizraujošas cīņas un avārijas otrajā Dzintara Apļa posmā

Go4speed 25.05.2016 - 20:50 Aizraujošas cīņas un avārijas otrajā Dzintara Apļa posmā
Ainārs Šēnfelds. Foto: dzintaraaplis.lv

Ar vēl līdz šim neredzētām Volgu un VAZ klašu cīņām Pērnavas „auto24ring” trasē tika aizvadīts šīs sezonas otrais „Dzintara Apļa” posms. Pagājušajā nedēļas nogales svētdienā, 22. maijā, notikušās vēsturisko automobiļu sacensības izcēlās gan ar spraigiem apdzīšanas manevriem, gan diemžēl arī ar ļoti daudzām avārijām.

Pēc aprīlī piedzīvotā „ziemas” posma, kurā gaisa temperatūra bija 2-4 grādi, šoreiz Pērnava ar laika apstākļiem lutināja, ļaujot braucējiem aizvadīt īstas vasaras sacensības. Lai arī Latvijas čempionāta sacensībām abās Formulu klases, abās VAZ klases un Volgu ieskaitē bija pieteikušies 47 dalībnieki, nedēļas nogales gaitā šis skaits ievērojami saruka. Kā atzīst pieredzējušais Andris Griķis (komanda - VASAR), kurš sacīkstēs startē Formula Easter klasē, tad „šoreiz bija pilnmēness efekts – kam uz braukšanu, kam uz veselību un kam uz tehniku”.

Vai pie avārijām un tehniskajām likstām bija vainojams pilnmēness vai arī vairāk braucēju vēlme pirmajā īstajā vasaras posmā pārspēt savu un tehnikas meistarību, protams, nav zināms, tomēr tā rezultātā tika piedzīvotas ļoti aizraujošas un neprognozējamas sacensības.


Foto: dzintaraaplis.lv

Volgu klasē pārliecinoši ātrākais bija Ainārs Šēnfelds (Jap Factory), kurš izcīnīja uzvaras abos braucienos. Tomēr aiz viņa norisinājās līdz šim vēl neredzētas bezkompromisa cīņas par otro vietu. Abos braucienos par otro vietu sacentās un savā starpā pozīcijām apmainījās Andrejs Paupers (Autobrava Racing Team), Normunds Dobums (929 Motors) un Jānis Tomsons (Autobrava Racing Team). Neveiksmīgas gan šīs cīņas beidzās Tomsonam, kurš degvielas sūkņa defekta dēļ abos braucienos ap 10. apli bija spiests izstāties. Starp atlikušajiem diviem abas reizes beigās veiksmīgāks Paupers, kurš otrais, bet Dobums attiecīgi trešais.

Ja Volgu cīņas bija tīras, tad VAZ 1600 klasē šoreiz bija neskaitāmi kontakti un arī vairākas avārijas. Pirmajā braucienā no tālākās cīņas avāriju dēļ izstājās daudzi braucēji, tai skaitā arī ātrie krievu piloti Andrejs Kozlovs un Mihails Frolovs. Gan šo sadursmju, gan tehnisku defektu dēļ no pirmajā braucienā startējušajiem 16 braucējiem uz otro braucienu bija palikuši pāri vien 11 piloti. Visveiksmīgāk otrajam posmam cauri tika Matīss Mežaks (UGMK Motorsport), kurš ar otro vietu pirmajā un pirmo vietu otrajā braucienā nodrošināja sev posma uzvaru. Otrais šajā posmā Kristaps Ābols (MANO Motorsport), kuram uzvara pirmajā braucienā.

VAZ 1300 ieskaitē pārliecinošu sniegumu rādīja Aivars Laipnieks (ATR Racing), kurš abu braucienu startos spēja tikt garām Mārtiņam Lagzdiņam (MANO Motorsport). Ja pirmajā braucienā Laipnieks spēja atrauties un bez lieka stresa uzvarēt, tad otrais brauciens izvērtās notikumiem bagātāks. Trīs apļus pirms beigām Laipniekam cīņā ar VAZ 1600 klases pilotu Arni Alksni gadījās kontakts, kuru veikli izmantoja Lagzdiņš, izvirzoties vadībā. Tomēr Laipnieks nepadevās, panāca Lagzdiņu un pēdējā aplī viņu arī apdzina, izcīnot uzvaru arī otrajā braucienā.


Foto: dzintaraaplis.lv

Nedaudz mazākā skaitā uz otro posmu bija ieradušies Formula Easter un Formula Mondial dalībnieki. Tāpat kā aprīlī notikušajās sacensībās arī šoreiz pārliecinošas uzvaras abos braucienos Formula Easter klasē izcīnīja Andris Griķis, aiz sevis atstājot igauni Toivo Ninnas (Baltic Formula Team) un Robertu Tomu. Formula Mondial otrās sacensībās pēc kārtas nepārspēts palika igaunis Jaak Kuul, bet otrajā vietā vēl viens igaunis Taavi Kroon. Lai arī Italo Alsiņš (Baltic Formula Team) sacensību dienā cīnījās ar veselības problēmām, viņš, nobraucot abus braucienus līdz galam, posmu finišēja kā trešais.

Nākamais pasākums, kurā piedalīsies vēsturisko autošosejas seriāla „Dzintara Aplis” dalībnieki, būs 12.-13. jūnijā Maskavā notiekošās „Moscow Classic Grand Prix” sacensības. No Latvijas uz Krieviju plāno doties ap 30 sportistiem, savukārt kopējais dalībnieku skaits šajās sacensībās solās pārsniegt 150 (!) braucēju robežu. Jāatzīmē, ka šajā nedēļas nogalē Maskavas trasē norisināsies arī prestižais FIA Pasaules salona automobiļu čempionāts (WTCC), un tā ietvaros uz īpašu sacensību braucienu trasē dosies vēsturisko VAZ klašu automobiļi. Vairāk informācijas par nākamo posmu var atrast ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png