profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvieši ar iespaidīgiem auto Biķerniekos gatavi izaicināt latviešus (FOTO)

Go4speed 23.07.2014 - 00:02 Lietuvieši ar iespaidīgiem auto Biķerniekos gatavi izaicināt latviešus (FOTO)
Firantas un viņa iespaidīgā ''Honda S2000''. Foto: 98.lt, facebook.com/andrius.firantas

Viens no lielākajiem amatieru autosporta festivāliem Lietuvā ''Autoplius Fast Lap'', kas savā zemē pulcē vairāk kā četrus tūkstošus skatītāju, 26. jūlijā iegriezīsies arī Latvijā, Biķernieku trasē. Lietuviešu braucēji meklē pretiniekus Rīgas posmam, lai izaicinātu viņus cīņā tādās disciplīnās kā “Time Attack” un “Race”.

''Time Attack''
Šogad tieši ''Time Attack'' disciplīna ir visneparedzamākā vietu sadales ziņā. Pirmajā posmā, kas norisinājās Lietuvā, par “Pro” klases uzvarētāju kļuva Andrius Firantas ar savu iespaidīgo “Honda S2000”, kam dota pat iesauka “Anahonda”, ņemot vērā auto vizuālo tēlu. Tikmēr “Autoplius Fast Lap” trīskārtējais uzvarētājs Jonas Poskus ar 700 zirgspēku “Mitsubishi Lancer Evo VIII” pat nesāka sacīkstes, jo viņa auto radās problēmas ar dzinēju.

Otrais šī gada posms norisinājās Igaunijā “Auto24Ring” jaunizveidotajā trasē, kurā situācija bija pretēja – kamēr Jonas Poskus dominēja citu braucēju vidū, Andrius Firantas “Anahondas” mašīnas turbodzinējs sāka dūmot, tāpēc viņš bija spiests izstāties.
Pagājušajā gadā galvenos laurus “Autoplius Fast Lap” plūca tieši braucējs no Latvijas – Mareks Matvejevs. Diemžēl šogad viņš ir spiests atteikties no dalības šajās sacensībās.


Jonasa 700 Zs jaudīgais Evo. Foto: Jonas Poškus

Arī mazākajā “Street” klasē “Time Attack” disciplīnā sagaidāmi pārsteigumi. Galvenie sāncenši šobrīd ir “Mitsubishi Lancer EVO” un “Honda Civic” īpašnieki.

Lietuviešu braucēji ar nepacietību gaida Rīgas posmu, kad varēs sacensties ar latviešiem ātrākā apļa laika uzstādīšanā. Lai motivētu braucējus “iet uz pilnu banku”, viens no sacīkšu atbalstītājiem “Michelin” piesolījis vērtigu specbalvu tieši “Pro” klases braucējiem.

''Race''
“Race” distance kļūst aizvien populārāka sāncenšu un, protams, arī līdzjutēju starpā. Šogad ir sasniegts jauns dalībnieku rekords - jau pirmajā „Autoplius Fast Lap” posmā Lietuvā, šajā disciplīnā piedalījās 47 piloti.

Kombinētajā “Turbo2000” un “NA2000” klašu grupā ir trīs līderi - Paņevežas autosporta kluba biedri Ugnius Ziedavicius, Nerijos Urbonavicius un Gytis Vaitulionis, kuri stūrē “Evo” un “STI” sacīkšu mašīnas, kas attīsta jaudu no 450 līdz 500 zirgspēkiem. Tomēr šo trīs dalībnieku grupu cenšas izjaukt pilots no Viļņas - Mindaugas Rickevicius ar savu “BMW E30 M3”.
Savukārt “R1600” un “R2000” grupā līderos ir divi sīvi sāncenši un tajā pašā laikā draugi Deividas Sakalauskas un “Kumho Baltic Challenge” pilots Mantas Neverdauskas. Pirms nākamā posmā Rīgā līderus tabulā šķir vien četri punkti.


Foto: Tomas Sakavičius

Līdz šim ir aizpildītas 84 vietas „Time Attack” sacīkstēs un 34 „Race” disciplīnā. Programma sāksies ar treniņa braucieniem plkst. 9:00. Pirmā „Time Attack” grupa startēs plkst. 11:50, bet pārdrošie „Race” braucēji karsēs trasi no plkst. 14:10. Kopā būs četri „Race” starti un 8 „Time Attack” sesijas. Pasākums noslēgsies plkst. 18:30 ar apbalvošanu.

Līdzjutēji un interesenti varēs brīvi apmeklēt sacīkšu dalībnieku parku – redzēt iespaidīgos spēkratus, parunāt ar pilotiem un nofotografēties. Organizatori aicina šogad pēdējo reizi izmantot iespēju skatītājiem pasākumu apmeklēt bezmaksas.
Lai pasākums atbilstu visām drošības prasībām, to uzraudzīs ugunsdzēsēju un neatliekamās palīdzības ekipāžas, kā arī profesionāli latviešu trases uzraugi.

1.posma video:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png