profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas sportisti spoži noslēdz krosa un folkreisa sacensības Lietuvā

Go4speed 30.09.2019 - 09:58 Latvijas sportisti spoži noslēdz krosa un folkreisa sacensības Lietuvā
Foto: Fotostopas

Latvijas autokrosa un Folkreisa braucēji godam aizvadījuši cīņu Lietuvas čempionāta un Baltijas kausa posmā Marijampolē. Tikmēr Baltijas kausu Buggy 1600 klasē sasniedzis igaunis Janars Kadaks, bet debijas sezonā Baltijas kausu Open 4500 klasē guvis lietuvietis Darjuss Tamašausks.

Dramatiskā Baltijas Open 4500 klases finālā latvieši Jānis Veģeris un Armands Plūme allaž bija pjedestāla tuvumā, bet pēdējo apļu cīņās Armands pakāpās uz otro vietu, Jānis – uz trešo, sasniedzot pjedestāla pozīcijas, piekāpjoties vienīgi Egidijam Kirdeiķim. Lai gan kopvērtējuma līderis Darjuss Tamašausks finālā izstājās, gūstot tikai devīto vietu, viņam pietika punktu, lai sasniegtu uzvaru Baltijas kausa kopvērtējumā.

Baltijas kausa Buggy 1600 klasē uzvaru sīvā cīņā sasniedza Andriuss Lugausks, aiz sevis atstājot igauni Janaru Kadaku un šo posmu lieliski aizvadījušo Kestuti Kraki. Kadakam ar šo rezultātu pilnībā pietika Baltijas kausa nodrošināšanai, jo vairāk tāpēc, ka galvenais konkurents Tomass Zavarskis finālā izstājās, paliekot septītajā vietā. Lugausks ar šo uzvaru izlīdzināja punktu skaitu ar Zavarski, taču Tomasam ir vairāk uzvaru sezonā, tāpēc viņš saglabā otro vietu kopvērtējumā.


Foto: Fotostopas

Lietuvas čempionāta 2000 Super klasē Ritvars Kārkliņš klātienē nodemonstrēja veidu, kādā viņš sasniedzis čempiontitulus Latvijā – pārliecinoši dominējot visos braucienos, arī finālā. Ritvars otrās vietas ieguvēju Martinu Pikčilingi pārspēja par gandrīz desmit sekundēm, gūstot neapstrīdamu uzvaru. Latvijas braucējiem vēl viens pjedestāls – par spīti tehnikas problēmām finālā trešo vietu sasniedza Māris Mardoks. Viņa cīņa sestdien sākās ar izstāšanos pirmajā braucienā, turklāt pat tad Māris bija pamanījies nopelnīt diskvalifikāciju. Iznākums krietni veiksmīgāks. Trešais latvietis šajā klasē Raivis Grigorovičs zaudēja konkurētspēju ar katru stundu, kad trase kļuva sausāka un jaudu atšķirības sāka spēlēt izteiktāku nozīmi. Raivis finišā septītais.

Standarta 2000 klasē vēl viena latviešu paraugstunda. Folkreisa braucēji Ivo Gabrāns un Dainis Žvagins finālā sasniedza pirmās divas pozīcijas. Ja Ivo tas padevās ļoti pārliecinoši – uzvaras pārsvars vairāk nekā septiņas sekundes, — tad Dainim bija jāaizvada smaga aizstāvēšanās cīņa ar trim cieši sekojošiem Lietuvas braucējiem. Trešais cīņā – Antans Mažons, kurš jau sestdien šķita reālākais latviešu pozīciju apdraudētājs. Zigurds Gailītis finālā septītais.

Lielisku cīņu par uzvaru aizvadīja vienīgais Junior 1000 klases Latvijas pārstāvis Dainis Zemnieks. Ļoti saspringtā finālā daugavpilietis finišēja otrais aiz līdera Normanta Lepša, šādā veidā nodrošinot kādu no Lietuvas čempionāta medaļām – visticamāk, bronzas. Trešais finālā kopvērtējuma līderis pirms šī posma Valds Mikužis.


Foto: Fotostopas

B6000 smago bagiju klasē Audrjus Pilipavičs ar viesmīlību izcēlās sestdienas vakarā dalībnieku parkā, taču ar to laipnības beidzās – trasē Audrjus bija pārliecinoši ātrākais, izcīnot uzvaru arī finālā. Gluži kā Baltijas kausa kopvērtējumā šajā gadā, Lietuvā par mata tiesu priekšā Jānim Kozlovskim finišēja Dinārs Ramats, gūstot otro vietu. Kozlovskis trešais, bet aiz pjedestāla Ainārs Ramats un Bruno Leimanis.

Sākot no svētdienas sacīkstē iesaistījās arī Mini bagiju klases braucēji. Finālā sīvā cīņā Ažuols Dungveckis uzveica savu radinieku Daugirdu Dungvecki, bet trešo vietu guva Lēja Vareikaite, par mata tiesu apsteidzot vienīgo Latvijas braucēju piecu dalībnieku konkurencē Jāni Kozlovski junioru.

Svētdien dubļi no Marijampoles trases pakāpeniski atkāpās, padarot sacīksti arvien baudāmāku. Lai kuras valsts braucēji kurā brīdī būtu uzvarētāju godā, Marijampoles posms gadiem ilgi prot noturēt Baltijas finālsacīkstes sajūtu, lai gan pēdējos gados Baltijas ieskaite notiek tikai atsevišķās klasēs. Iespējams, tādas sacīkstes kā Mūsā, Marijampolē un citur, veicinās Baltijas kausa vēlreizēju atjaunošanos visās galvenajās kategorijās.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png