profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Krosa komisijas kausu iegūst Plētiens, folkreisa vasaras kausu izcīna Džeriņš

Go4speed 21.09.2019 - 19:39 Krosa komisijas kausu iegūst Plētiens, folkreisa vasaras kausu izcīna Džeriņš
Viesturs Plētiens. Foto: KokaGultas

Sestdien Brenguļu autotrasē tika aizvadīts Krosa komisijas kausa izcīņas pēdējais, izšķirošais posms, kurā uz starta izgāja 15 sportisti. Šis vienlaikus bija arī tradicionālais Čempionu kross. Uz starta izgāja arī 40 folkreisa braucēji, kuriem kopīgi bija jānoskaidro šā gada Vasaras kausa ieguvējs. Krosa komisijas kausu šogad ieguva Viesturs Plētiens, bet par folkreisa vasaras kausa ieguvēju tika kronēts Sandis Džeriņš.

Pēc četrām kvalifikācijas kārtām krosa ieskaitē pirmais bija Armands Plūme, kurš par punktu apsteidza Ediju Ošu. Abiem titula pretendentiem Viesturam Plētienam un Aigaram Kļaviņam notikumiem bagāta izvērtās ceturtā kvalifikācija, kur abi braucēji nespēja sasniegt finišu, nopelnot 0 punktus. Taču, neskatoties uz to, tas abiem ļāva iekļūt finālā – Viesturam kvalifikācijā sestā vieta, bet Kļaviņam – 11.vieta.

Krosa finālā Plūme un Ints Jeršovs pārliecinoši sadalīja pirmās divas vietas, kur Armands otrreiz uzvarēja Čempionu krosā. Trešā vieta, turpinot apbrīnojamo pjedestālu sēriju - Edijs Ošs. Plētiens ļoti smagā finālā finišēja septītais, un, tā kā Kļaviņš palika astotais, Viesturs uzvarēja kopvērtējumā.

Folkreisa finālā sākotnēji uzvarēja Artis Biezais, taču vēlāk sportists par neatbilstošu riepu izmantošanu tika diskvalificēts. Līdz ar to posmā uzvaru izcīnīja Sandris Vigulis, aiz sevis atstājot Ivo Gabrānu un Sandi Džeriņu. Par vasaras kausa ieguvēju tika kronēts Sandis Džeriņš, par četriem punktiem apsteidzot Viguli.

Papildus tika piešķirta balva par folkreisa skaistāko mašīnu. Galvenā tiesneša, sekretariāta, tehniskās komisijas, organizatora, informatora un skatītājas balsojumā ar vienādu punktu skaitu līderpozīcijās nonāca Toma Eduša Golf, Raita Stukļa Audi un Kalvja Buģa Golf. Papildbalsojumā par šīs sacīkstes skaistāko mašīnu tika atzīta Toma Eduša VW Golf II! Auto tika sagatavots uz iepriekšējo posmu Mūsā, kurā guva uzvaru. Pirms Brenguļu sacīkstes auto guvis papildu vizuālos elementus, kas, acīm redzot, ir atstājis iespaidu uz žūriju.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png