profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ervins Grencis izšķirošajā posmā aizvadīs cīņu par sudraba medaļu

Go4speed 17.09.2019 - 22:39 Ervins Grencis izšķirošajā posmā aizvadīs cīņu par sudraba medaļu
Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Latvijas autokrosa braucējs Ervins Grencis Eiropas autokrosa čempionāta priekšpēdējo posmu Francijā noslēdzis kopvērtējumam ļoti nepieciešamā otrajā vietā. Tikmēr pārējiem Latvijas sportistiem nedaudz pietrūkst mērķu sasniegšanai, ziņo autocross.lv.

SuperBuggy klases finālbrauciens bija izcila izrāde, kurā galveno lomu spēlēja tieši Grencis. Ervins uzvarēja brauciena startā, bet turpinājumā bija spiests turēt aiz sevis agresīvi uzbrūkošo mājinieku Florēnu Tafani. Pēc ilgstošām kaujām francūzis tika latvietim garām, taču Grencis drīz atguva līderpozīciju. Tafani vēl viens mēģinājums noslēdzās ar francūža apstāšanos pagrieziena vidū, kam sekoja konkurentu uzbraucieni – vārda tiešajā nozīmē.

Ervina cīņa gan no tā vieglāka nepalika, jo fināla otrajā pusē pie lietas ķērās čempions Bernds Štūbe. Vācietis, kurš pirms šī posma jau ir nodrošinājis arī šā gada čempiontitulu, visai ātri tika ar Grenci galā, gūstot uzvaru. Ervins nosargāja otro vietu, finišā Štūbem zaudējot 0,7 sekundes. Latvietis finālu bija spiests aizvadīt aizsardzības režīmā – no desmit braucējiem Ervins finālā uzrādīja tikai septīto ātrāko apļa laiku.

Līdz finālam Grencis svētdien sasniedza otro un trešo vietu atlikušajos kvalifikācijas braucienos, kā arī sasniedza svarīgu uzvaru savā pusfinālā.

SuperBuggy klasē Jānis Boks pēc neveiksmīgas pirmās dienas cīņu turpināja ar lieliskiem panākumiem – trešā un pirmā vieta atlikušajās kvalifikācijās. Pusfinālā Jānis pretendēja uz vietu finālā, līdz piedzīvoja pusass defektu. Tas atstāja Boku sestajā pozīcijā – tikai vienu vietu aiz fināla robežas.

Jura Kuļikovska sacīkste neizvērtās veiksmīgi. Pēc sestās vietas otrajā kvalifikācijā sekoja izstāšanās trešajā, kas nozīmēja, ka latvietis netiek pusfinālā.

Toties jaunākais brālis Andris Kuļikovskis braši cīnījās Buggy 1600 klasē. Pēc izstāšanās sestdienas pirmajā kvalifikācijā Andris atkopa rezultātu ar otro un trešo vietu pārējos braucienos, droši iesoļojot pusfinālā. Tajā tika demonstrēts lielisks ātrums, taču pirmā apļa burzma neļāva finišēt augstāk par septīto vietu – divas pozīcijas aiz fināla.

Nākamajā nedēļas nogalē Itālijā noslēgsies šā gada Eiropas autokrosa čempionāts. Ervins Grencis SuperBuggy klasē aizvadīs cīņu par sudraba medaļu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png