profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dāvis Tobiass nodrošina medaļu NEZ kroskartu čempionātā

Go4speed 14.08.2019 - 21:09 Dāvis Tobiass nodrošina medaļu NEZ kroskartu čempionātā
Foto: www.facebook.com/zalaiskalnsphotography

Kā ziņo autocross.lv. tad publicētajā NEZ Kroskartu čempionāta kopvērtējumā pirms pēdējā posma Somijā vērojams, ka CK 650 klases braucējs Dāvis Tobiass jau nodrošinājis šīs sezonas čempionāta medaļu.

Tobiass pirms pēdējās sacīkstes, kas nākamnedēļ norisināsies Hivinkē trasē, kopvērtējumā ir trešajā vietā, ar izredzēm uz augstākām pozīcijām, bet ar jau nodrošinātu kādu no medaļām. Kopvērtējuma sekotāji vairs nevar no trijnieka izspiest ne Dāvi, ne viņam priekšā esošos zviedru Linusu Andersenu, ne norvēģi Uvi Mikalu Eidi. Tobiasam pēdējā posmā ir iespējas pakāpties uz otro vietu, teorētiski arī sasniegt čempiona titulu. Dāvja neiztrūkstoši sacīkstēs klātesošais tēvs Ivars Tobiass skaidro:

''Iespējams, situācija kopvērtējumā būtu labāka, ja ne iepriekšējā posmā Zviedrijā piedzīvotā neveiksme, kad vienā no kvalifikācijām mūsu kartam tika nolauzts pakaļējais tilts. Tas bija pagrieziena punkts, kas aizmeta Dāvis uz pēdējām vietām. Tā kā braucienos bija jāveic tikai trīs apļi, no beigām aizcīnīties līdz līderiem bija gandrīz neiespējami. Līdz ar to nonācām B finālā, kur lielajā konkurencē kaut ko īpašu sasniegt bija ļoti sarežģīti. Punkti rāda, ka uz pēdējo posmu varētu arī nebraukt, jo punktu medaļai pietiek. Turklāt domāju, ka pakāpties augstāk par trešo vietu arī neliekas reāli. Taču uz Somiju brauksim, kaut tāpēc, lai jūras otras puses braucējiem būtu iemesls un pienākums nākamgad atkal braukt pie mums. Vēl Dāvim šogad programmā atlikušie Latvijas kausa posmi, kā arī jāvērtē situācija ar Igaunijas kroskartu seriālu. Tā kā viens posms sakrita ar NEZ Dānijas posmu, mums ir punktu iztrūkums.”

Jāatzīmē, ka trešā vieta ir Tobiasa karjeras labākā rezultāta atkārtojums: 2014. gadā Dāvis jau bija NEZ Kroskartu bronzas medaļnieks.

Citi Latvijas sportisti NEZ kopvērtējumā ir dažādās pozīcijās. Xtreme klasē Ronalds Baldiņš kopvērtējumā ir piektais, taču tikai par pieciem punktiem atpaliekot no otrajā vietā esošā Jimi Kaliomēki. Klasē par čempionu jau priekšlaicīgi kļuvis Jami Kaliomēki. Devītais klasē ir Jānis Baumanis, 18. vietā vienā posmā startējušais Reinis Nitišs, bet 23. pozīcijā Ingus Beļakovs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png