profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Viesturs Plētiens kļūst par krosa komisijas autokrosa kausa jauno līderi

Go4speed 06.08.2019 - 23:42 Viesturs Plētiens kļūst par krosa komisijas autokrosa kausa jauno līderi
Viesturs Plētiens. Foto: STOP the TIME photography

Krosa komisijas autokrosa kausa līderpozīcija pirmo reizi kopš ziemas ir mainījusies – par līderi kļuvis Viesturs Plētiens pēc tam, kad līdzšinējais līderis Aigars Kļaviņš piedzīvoja murgaināko sacīksti karjerā, ziņo autocross.lv.

Aigara cīņa sarežģījās jau krietni pirms sacīkstes, kad Zviedrijā atpūtā tika sarautas ceļgala krusteniskās saites: “Biju devies pamakšķerēt, un sēžot nepamanīju, ka pacēlies ūdens līmenis. Kad to sapratu, nolēmu, kā jābrien krastā. Tā vietā, lai sabrist kājas vai novilktu apavus, izvēlējos, protams, ātrāko risinājumu – mēģināt trāpīt uz akmens, pa kuru atnācu, lai gan tas jau bija nedaudz zem ūdens. Protams – garām! Tagad gaidu rindā uz operāciju.”

Taču Krosa komisijas kausa līderim arī sportiski neklājās viegli. Pirmajā kvalifikācijā viņš tika atzīts par vainīgu Andra Tuskena sagriešanā, kam sekoja Andra mašīnas kūleņošana. Trešajā kvalifikācijā Kļaviņš kopā ar Andreju Freimani uzlēca kopā tramplīnā. Tā kā pirms tam Freimaņa mašīna bija nedaudz iegriezta, lidojumā tā aizdzina Aigara Fiestu pa kreisi, un Kļaviņš nosēdās uz vaļņa, kam sekoja kūlenis. Savukārt finālā, kurā Aigars finišēja piektais, pirmajā aplī sagriezies palika Laura Roberta auto, ko tiesneši traktēja kā Kļaviņa “roku darbu”.


Foto: Gatis Krastiņš

Kļaviņš komentē: “Apzinos, ka esmu vainīgs pirmajā incidentā ar Subaru. Lai gan, kad devos atvainoties, Andris teica, ka mašīnai jau pirms sadursmes bija pazuduši apgriezieni un viņš stājās ārā, formāli es sagriezu viņa auto. Labi, par šo daudz nestrīdos. Taču par fināla pirmā apļa epizodi pilnībā nejūtos vainīgs. Sapratu, ka nebūs vietas, tāpēc pilnībā līdz galam nospiedu bremžu pedāli. Jā, aizķēru mašīnu, taču smuki apstājos un tad apbraucu. Šoreiz radās sajūta, ka mani īsti neuzklausīja, jo visu iespaidu biju nopelnījis pirmajā tikšanās reizē ar tiesnešiem.”

Vēl pirms izslēgšanas no finālbrauciena Kļaviņa pārsvars pirms pēdējā Krosa komisijas kausa posma – Čempionu krosa Brenguļos – bija sarucis līdz četriem punktiem. Pēc lēmuma pieņemšanas Aigars no piektās vietas pārcēlās uz fināla pēdējo iespējamo 12. pozīciju, kā rezultātā pirms pēdējā posma Plētiens ir priekšā Kļaviņam par trim punktiem.

Abi kopvērtējuma līderi aizvadīja sarežģītu sacīksti. Pirmkārt, izloze abus salika kopā visās četrās kvalifikācijās. Turklāt trešajā un ceturtajā ar abiem kopā brauca arī kopvērtējuma trešās vietas turētājs Freimanis. Visu trīs savstarpējā cīņa bija notikumu un piedzīvojumu pilna. Dienu veiksmīgāk izdevās noslēgt Plētienam, kurš finišēja otrajā vietā.

Abu līderu minimālā punktu starpība pirms pēdējā posma nozīmē, ka Čempionu krosā, kurā tradicionāli būtu jābūt daudz dalībniekiem un īpašai konkurence, katrs solis un katra kļūda izšķirs šīs sezonas Krosa komisijas kausa uzvarētāja likteni.

Ja par Aigara Kļaviņa neveiksmēm, jāatzīmē arī, ka Aigara meita Eve Evelīna Kļaviņa tajā pašā dienā no Folkreisa cīņām izstājās jau brīvajos treniņos ar plīsušu zobsiksnu. Viss, kas varēja noiet greizi, tika sasniegts…
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png