profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ervins Grencis Čehijas posmā izcīna otro vietu

Go4speed 07.07.2019 - 19:21 Ervins Grencis Čehijas posmā izcīna otro vietu
Ervins Grencis

Eiropas autokrosa čempionāta piektajā posmā Čehijā, Novapakas trasē, Ervins Grencis SuperBuggy finālā guva otro vietu, savukārt Kristiāns Grencis JuniorBuggy finālā par spīti problēmām sasniedza savu augstāko rezultātu – septīto vietu. Andris Kuļikovskis Buggy 1600 klasē cīnījās godam, taču līdz finālam nedaudz pietrūka, ziņo autocross.lv.

SuperBuggy klasē Ervins Grencis kvalifikāciju noslēdza sestajā vietā, viņa labākie divi rezultāti bija viena uzvara un viena otrā vieta, bet svītrojās viena trešā pozīcija. Interesanti, ka šāda pati statistika arī sezonas līderim Berndam Štūbem.

Pusfinālā Grencis guva otro vietu, droši soļojot uz finālbraucienu. Finālā Ervins jau no starta iekārtojās aiz līderpozīciju sagrābušā sezonas līdera Bernda Štūbes, un abi devās uz finišu pārējo netraucēti. Finišā Grencis Štūbem zaudēja nepilnas trīs sekundes, bet trešo vietu guvušais Davids Horāks līderim piekāpās par vairāk nekā sešām sekundēm. Grencim šis ir sezonas pirmais pjedestāls, kas seko sestajai vietai Vācijā-1, piektajai vietai Latvijā, ceturtajai vietai Lietuvā un devītajai vietai Vācijā-2.

Buggy 1600 klasē
aizraujošu posmu aizvadīja Andris Kuļikovskis. Pirmajā kvalifikācijā viņš guva trešo vietu, bet otrajā jau pirmajā aplī apmeta kūleni, kā rezultātā brauciens tika apturēts. Nolauzta riteņa dēļ viņš uz atkārtoto startu izbraukt nevarēja. Trešā kvalifikācija tika aizvadīta izcili – no pēdējās vietas sasniegta ceturtā pozīcija finišā, bet vēl pozīcija iegūta līdz ar priekšā finišējušā konkurenta soda saņemšanu. Tas deva Andrim iespēju jau trešajā posmā pēc kārtas sasniegt pusfinālu. Tiesa, jau trešo reizi pēc kārtas pavisam nedaudz pietrūka līdz finālam. Lai nonāktu galvenajā braucienā, pusfinālā jāgūst vieta pieciniekā, taču Kuļikovskis Vilkičos bija sestais, Mačenbergā – septītais, un arī Novapakā sestā vieta pusfinālā.

JuniorBuggy klasē Kristiāns Grencis aizvadīja sarežģītu sacīksti, taču braši cīnoties nonāca pusfinālā, un vēlāk arī finālā, pusfināla braucienā gūstot piekto vietu. Finālā Kristiāns brauca vadošajā sešiniekā, līdz bija spiests zaudēt ātrumu bremžu problēmu dēļ un finišēt septītajā vietā. Kristiānam šī bija otrā vizīte Eiropas čempionāta posma finālā, turklāt pirmā reize, kad viņš varēja veikt visu braucienu. Pirmo reizi finālā Grencis bija Bauskas posmā, taču tehnikas problēmu dēļ sacīkste noslēdzās jau pirmajā līkumā. Šoreiz, lai arī ne bez problēmām, sasniegts augstākais rezultāts līdz šim karjerā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png