profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ingus Staško uz pjedestāla ekstrēmajā Igaunijas posmā

Go4speed 23.06.2019 - 09:50 Ingus Staško uz pjedestāla ekstrēmajā Igaunijas posmā
Foto: www.facebook.com/rallifotograafia

Hinsas trasē Igaunijā aizvadīts Baltijas kausa un Igaunijas čempionāta posms smagajām automašīnām. Igaunijas seriāla D12 ieskaitē otro vietu sasniedza Ingus Staško, bet labākais no mūsējiem Baltijas B6000 klasē – Jānis Kozlovskis, gūstot sesto vietu, ziņo autocross.lv.

Latvijas braucējiem posms izvērtās īpaši sarežģīts tehnisku problēmu dēļ. D12 klasē Bruno Leimanis un Alvils Igovens izstājās jau pēc laika kontroles, problēmas risināja arī abi B6000 braucēji Kozlovskis un Dinārs Ramats.


Foto: www.facebook.com/rallifotograafia

Ingus Staško smagajā trasē aizvadīja lielisku finālbraucienu, sasniedzot otro vietu, tādā veidā atjaunojot iespēju cīnīties par Igaunijas čempionāta medaļām.

B6000 klasē Jānis Kozlovskis, kurš atgriezās Baltijas kausā pirmo reizi kopš 2017. gada, dienu sāka ar daudzsološu sniegumu, taču galvas blīves defekts lika izlaist otro kvalifikāciju, bet finālā neļāva aizvadīt pilnvērtīgu cīņu. Neskatoties uz problēmām Kozlovskis finālā no pēdējām starta pozīcijām aizcīnījās līdz ceturtajai vietai, taču motora karšanas dēļ bija spiests samazināt tempu, finišējot sestajā vietā. Dinārs Ramats līdzīgi – daudzsološi sākta sacīkste, taču finālā izstājās avārijas dēļ. Viņš iekļuva Kozlovska un Marta Heninga cīņā, kas noslēdzās ar sadursmēm un Dināra lidojumu valnī.


Foto: www.facebook.com/rallifotograafia

Sacīkste Hinsā bija visai ekstrēma, braucējiem piedzīvojot vairākas nopietnas avārijas, mašīnas degšanu un citas aizraujošas epizodes. Starp citu, savulaik Baltijas kausā dominējušais lietuvietis Audrjus Pilipavičs dienas gaitā cīnījās ar stūres mehānisma problēmām, kas neļāva sasniegt pilnvērtīgu rezultātu. Taču uzvara laika kontrolē bija pieteikums turpmākajiem posmiem. Sacensību sākumā gan bija daudz diskusiju, cik Pilipaviča mašīna ir atbilstoša tehniskajiem noteikumiem – Igaunijas tehniskie komisāri bija pret šādas mašīnas laišanu trasē, tomēr Latvijas un Lietuvas komandas pārliecināja, ka auto ir legāls.

Tikmēr Jānis Kozlovskis atzīmē, ka sezonas turpinājums Latvijas B6000 braucējiem sola daudz, atliek salikt kopā fināla rezultātus: “Mana mašīna ir tā saskrūvēta, ka es no tās nobijos. Laika kontrolē ātrums un skaņa bija tāda, ka nobraucu malā, jo domāju, ka kaut kas sāk jukt un brukt. Taču izrādījās, ka tobrīd viss bija kārtībā. Finālā sestā vieta ir derīgs rezultāts punktu ziņā, labi vismaz, ka tā. Mana komanda pēc blīves defekta atklāšanas metās mašīnai virsū, paveicot milzīgu darbu. Jātiek vaļā no šādām niansēm un sezona būs aizraujoša. Arī Dināram mašīna iet lieliski. Nāks pieredze, nāks rezultāti, tur viss būs kārtībā!”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png