profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Folkreisa un krosa atklāšanas posmam piesakās vairāk nekā 60 dalībnieku

Go4speed 25.04.2019 - 15:56 Folkreisa un krosa atklāšanas posmam piesakās vairāk nekā 60 dalībnieku
Foto: Fotogrāfs Olafs Ezertēvs

Folkreisa Vasaras kausa pirmajam posmam un Krosa komisijas autokrosa kausa ceturtajai sacīkstei, kas notiks svētdien Smiltenē, Tepera trasē, pieteikušies vairāk nekā 60 dalībnieku – 43 tautas klasē un 20 krosā, ziņo autocross.lv.

Folkreisā viss sastāvs ir viens liels nezināmais, jo no 43 braucējiem aptuveni desmit varētu būt uzvaras pretendenti. Attiecīgi, prognozēt iznākumu ir īpaši sarežģīti, turklāt pirms gada tieši Smiltenes posms sarūpēja netipiskus rezultātus – uzvaru guva Raimonds Āboliņš, kuram tas bija pirmais un pagaidām pēdējais Folkreisa panākums.

Sacīkstei pieteikušies visi trīs Ziemas kausa godalgas guvušie braucēji Artis Biezais, Ermīns Vācietis un Raivis Biezais. Ziemas apstākļos par viņiem nebija šaubu – visi ir spēcīgi ledus braukšanas speciālisti. Taču, vai viņi ir tikpat neapturami arī vasaras režīmā? Noteikti favorīti, bet ne vienīgie.

Universālāki kareivji, kuri var būt līderos gan ziemā, gan vasarā, šķiet Ivo Gabrāns un Mārtiņš Spīķis. Ivi pērn sarežģītajā Tepera trasē guva otro vietu, cīnoties ar tehnikas problēmām, savukārt Mārtiņš šoreiz startēs ar Volvo S60 automašīnu, kura sevi demonstrējusi kā ļoti spēcīgs auto, arī , starp citu, pērn braucēju nogādājot uz Smiltenes posma pjedestāla.

Būs interesanti vērot, vai pēc ziemas sezonas fiasko uz uzvaru takas atgriezīsies pērn gan ziemas, gan vasaras sezonā neuzvarētais Māris Zālītis – ja mašīnu būs atguvusi sportisko formu, braucējs savu darbu izdarīs. Vēl favorītu sarakstam noteikti jāpievieno Sandis Džeriņš, Sandris Vigulis un Vladislavs Kozlovskis kuri vasaras sezonā var sarūpēt lielus pārsteigumus.

Par uzvaru kopējā ieskaitē spēkosies 43 braucēji. Cīņas būs ar papildieskaitēs. Aizmugures piedziņas mašīnu ieskaitē, jeb Klasikā, trīs dalībnieki – Andris Andersons spēkosies ar Kārli Kupču un Arti Lieljuri. Junioru kausā patīkams sešu jauno braucēju sastāvs, kurā galvenie favorīti būs Miks Gabrāns, Kristaps Kļava un Mairis Vigulis. Pavisam neprognozējami spēku samēri ir šā gada debitantiem – ziemā cīņu Folkreisā sākušais Ralfs Šantars var izrādīties ļoti ātrs, taču būs jātiek galā ar sacīkstes spriedzi un agresiju, kas Ralfu brīžiem ziemā nedaudz iegāza. Debitēs arī divas meičas – gados jaunās Marta Starka un Eva Evelīna Kļaviņa. Eva ir meita šā brīža Krosa komisijas autokrosa kausa līderim Aigaram Kļaviņam. Abi nesola brīnumus, taču uz pirmo sacīksti brauc ar sportiskām ambīcijām. Brīnumus nesola, taču tos varam sagaidīt no Martas. Viena no titulētākajiem Latvijas Folkreisa braucējiem Mārtiņa Starka meita ierodas Folkreisā ar pamatīgu ziemas un vasaras sprintu, kā arī kartinga pieredzi. Turklāt uzkrāta ne tikai pieredze, bet arī panākumu bagāža, jo no sprinta un kartinga sacīkstēm mājās vesti vairāki kausi. Starka būs ne tikai Junioru kausa, bet absolūtā vērtējuma spēcīga spēlētāja – ja tiks galā ar braukšanu barā un kontaktcīņām.

Ja par debitantiem, tad Smiltenē pirmo sacīksti piedzīvos arī Zigmārs Savickis – vēl viens ar šobrīd neprognozējamiem spēku samēriem.

Šogad veidojas īpaša cīņa ar komandu ieskaitē – pieteiktas deviņas komandas. Analizējot to sastāvu, ir skaidrs, ka neviena no komandām neizceļas ar īpašu supersastāvu, kas jau startā ļautu likt visas likmes tieši uz to. Tāpat nav neviena komanda, kuru jau sezonas sākumā varētu norakstīt – katrā ir braucēji, kas regulāri var nest lielākus vai mazākus kopvērtējuma punktus.


Foto: Fotogrāfs Olafs Ezertēvs

Arī krosā lieliski
Arī Krosa komisijas autokrosa kausa klasēs varens sastāvs. Gaidāms Open 4500 braucēju Jāņa Veģera un lietuvieša Pauļa Šniukas duelis.

Savukārt Krosa komisijas kausa pamatklasē 18 dalībnieki, kuri dosies cīņā par vienīgo uzvaru. Favorītu lomā Ļatvijas autokrosa čempionāta Open 2500 klases pārstāvji – ar pilnpiedziņas Subaru braucošais Aigars Bajārs, pilnpiedziņas Audi braucējs Armands Plūme, un ar aizmugures piedziņas prototipu braucošais Jānis Dreimanis, kurš šajā Smiltenes sacīkstē uzvarēja jau pērn. Togad otrais bija Armands Pārupe, kurš arī šogad ir kaujinieku sastāvā.

Priekšpiedziņu bataljonā ir tik ļoti spēkos līdzīgi un neprognozējami braucēji, ka prognozēt iznākumu viņu iekšējās cīņās ir sarežģīti. Būs intriģējoši vērot, ko vasaras režīmā varēs demonstrēt līderis pēc ziemas Kļaviņš, cik ātri būs Viesturs Plētiens, Māris Mardoks, Ģirts Kuzmanis un Dainis Krūmiņš, ko ar jauno mašīnu demonstrēs Juris Mesters, vai ziemā sākto panākumu sēriju turpinās Andrejs Freimanis, ko pirmajā vasaras krosā parādīs ziemā debitējušais Artūrs Šimins, cik ātra būs jaunā Ford Fiesta ar vēl vienu Folkreisa audzēkni Andi Lūsi pie stūres, cik ātrs būs debitants Raivis Ruiķis, ko pret jauno braucēju vilni spēs demonstrēt Juris Smilga… Ko pret priekšpiedziņām iesāks ar aizmugures piedziņas braucēji Ģirts Ķilpe, Andrejs Lajevskis un Arvils Bērziņš… Tik daudz jautājumu, un tikai viena diena – svētdiena – atbildēm!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png