profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mikus Neško pēc pērn piedzīvotās smagās avārijas būvē jaunu bagiju

Go4speed 19.03.2019 - 22:31 Mikus Neško pēc pērn piedzīvotās smagās avārijas būvē jaunu bagiju
No Mikus Neško personīgā arhīva

Viena no pērnā gada Latvijas čempionāta krīzes klasēm B600 šogad šķiet sasparojusies, ziņo autocross.lv. Dzirdams par aktīvo braucēju gatavošanos, kā arī jaunu dalībnieku pievienošanos. Tāpat klasei arī nopietns tehniskais jaunums – atļauti motori līdz 750 kub. cm.

Motora tilpuma palielināšana bija aktuāla tēma jau pāris gadus, taču tika šobrīd noteikumi stājušies spēkā. Turklāt kubatūras griestu pacelšana nesusi līdzi arī brīvību motora ražotāja izvēlē. Ja līdz šim drīkstēja izmantot tikai Suzuki konkrētus motorus, tad šobrīd ražotāja izvēle kļuvusi brīva. Šis ir revolucionārs klases noteikumu pavērsiens, atliek sezonas laikā vērot, vai un kā braucēji uz to reaģēs. Iemesli šādiem noteikumiem ir vairāki. Piemēram, ar šādu kubatūru klase automātiski tuvojas un kļūst legāla NEZ un Latvijas rallijkrosā startējošajai Xtreme kategorijai. Otrkārt, līdzšinējais motora tips bija novecojis un tos tirgū palika arvien grūtāk atrast.

Attiecībā uz braucēju sastāvu, ir ziņas, ka viss pērnais klases pamatkodols būs uz starta, izņemot Edgaru Zīvertu, bet Gata Geistera starti varētu būt fragmentāri. Turklāt čempionātā ir gatavi pievienoties divi dalībnieki – pērnā gada sensācija Vecpils autotrases kausa izcīņā Viesturs Sproģis, kā arī Viestura māsas Lienes draugs Edmunds. Liene neizslēdz iespēju arī pati kādreiz atgriezties bagijā: “Skatīsim, vai mūsējie paspēs bagijus un visu pārējo savest kārtībā, taču laikam jau doma ir abiem startēt Latvijas autokrosa čempionātā,” saka Liene Sproģe. “Ar vienu mans brālis, ar otru mans draugs Edmunds. Varbūt arī pati kādu reizi uzlaidīšu, bet mans mazais pupsiks (meitiņa) varbūt sagribēs startēt Mini bagijos?”

Jauniegūtais komandas bagijs ir Ginta Astrauska bijusī tehnika. Runā arī, ka beidzot trasē varētu izbraukt sen neredzētais Lienes Ozoliņas B600 auto, lai gan nav precīzu ziņu šajā gadījumā.

Patīkami, ka pēc pērnajiem kūleņiem praktiski jaunu bagiju uzbūvējis arī daudzsološais debitants Mikus Neško. Mikus pagājušajā gadā Vecpils posmā piedzīvoja ļoti smagu avāriju, kas pielika punktu visai sezonai: “Rāmis ir pārveidots vecais, bet viss pārējais būvēts no jauna. Nebija jau no avarējušās mašīnas ko paņemt, viss bija aplocīts,” saka Neško. Uz jautājumu, vai nav kārdinājums pamēģināt lielo kubatūru, braucējs saka: “Par to tiek domāts, bet droši vien nesanāks ātrāk par sezonas vidu, pagaidām braukšu ar to pašu motoru.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png