profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Smagā artilērija atjauno spēcīgu dueli

Go4speed 04.03.2019 - 10:49 Smagā artilērija atjauno spēcīgu dueli
Foto: www.rallifotod.eu

Šogad smago automašīnu cīņās Baltijas kausā paredzēti pieci posmi – trīs Igaunijā, divi Latvijā, ziņo autocross.lv. Seriāls notiks B6000 smago bagiju klasei, kurā atjaunosies pirms dažiem gadiem izcils duelis: Jānis Kozlovskis un Audriuss Pilipavičs. Un, protams, arī citi spēcīgi braucēji.

Šogad, šķiet, bez Baltijas kausa paliks D12 klase, jeb smagās GAZ salonautomašīnas. Tehnikas vienību reģionā palicis salīdzinoši maz, tāpēc klase, vismaz šobrīd, nespētu nodrošināt kvalitatīvu Baltijas seriāla norisi. Igaunijas čempionāta plāni gan spēkā, kas varētu būt bāze, lai cīņa šajā ieskaitē atkal uzplauktu.

Tikmēr cits stāsts par B6000 bagijiem – tie tiek būvēti jauni, arī Latvijā. Par starpsezonas skaļākajām ziņām parūpējās savulaik atraktīvie Pilipavičs un Kozlovskis. Jānis arī skaidro kalendāru un klases kopējās tendences: ''Interesanti, ka Igaunijas posmi pārceļas uz līdzenākām trasēm. Paredzēts posms Vasalemmas rallijkrosa trasē, kā arī bija ieplānots posms Pīrojā. Tas gan tiks pārcelts uz citu rallijkrosa arēnu, jo Pīrojas trasē notiks pamatīga rekonstrukcija. Līdz ar to no klasiskajām bedru trasēm paliks tikai pēdējais posms Varstu. Latvijā cīņas notiks, tradicionāli, Smiltenē un, kas īpašs jaunums šogad, arī Pilskalnu trasē. Jēkabpils posms atgriežas pie smago mašīnu sacensībām pirmo reizi vairāk nekā 20 gadu laikā. Trase pirms aptuveni 30 gadiem tika uzbūvēta tieši smagajām mašīnām.”

Klasē mainīti arī tehniskie noteikumi, kas teorētiski varētu izlīdzināt braucēju spēku samērus. Kozlovskis skaidro: “Klasē izmainīti tehniskie noteikumi, kas ierobežos iespēju aiziet pārāk tālu no standarta risinājumiem. Tam vajadzētu ierobežot un noturēt tehnikas gatavošanas izmaksas.”


Foto: www.rallifotod.eu

Jānis arī atzīmē sava lietuviešu drauga un konkurenta atgriešanos trasē, kas bijis izšķirošs notikums arī viņa plānos atgriezties pie pilnas B6000 programmas: “Audriuss Pilipavičs pagājušajā gadā aizvadīja atgriešanās sacensības, un saprata, ka vecais bagijs ir ļoti novecojis un kļuvis pārāk smags šodienas cīņām. Tāpēc viņš būvē jaunu mašīnu. Ar šo darbību viņš uzkurināja vēl vienu veterānu atgriezties pie lielā bagija stūres,” par sevis izprovocēšanu nosmej Kozlovskis. “Tagad arī manai mašīnai notiek pamatīga pārbūve.”

Pilipavičs bija pārliecinošs klases līderis laikā no 2009. līdz 2012. gadam, uzvarot Baltijas kausa un čempionāta kopvērtējumā. Vēlāk starti Baltijā kļuva neregulāri, taču apmeklētās sacīkstes pamatā tika uzvarētas. Kozlovskis allaž bija viens no galvenajiem viņa konkurentiem. Jānis pats ir Baltijas kausa ieguvējs tieši pirms Pilipaviča uzziedēšanas – 2008. gadā. Lai gan trasē konkurenti, abi uztur ļoti draudzīgas attiecības.

Lai gan D12 klase pēdējos gados šķiet pagurusi dalībnieku skaita ziņā, B6000 stabili tur cienījamu dalībnieku skaitu. “B6000 klase šogad piedāvās dalībniekus robežās no 14 līdz pat 20 mašīnām, esmu visai drošs par to. Arī mūsu braucēji cītīgi gatavojas. Ainārs Ramats būvē pilnīgi jaunu bagiju, jo vecais beidzot ir galīgi līks. Tātad abi brāļi startēs ar jauniem bagijiem! Cīņā gan jau dosies Intars Bališevs, Aigars Lizums, pagaidām nezinu Andra Ramaņa plānus. Taču sastāvs kopumā būs ļoti interesants.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png