profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

LAF atkārtoti brīdina sportistus par startēšanu nesaskaņotās sacensībās

Go4speed 23.01.2019 - 18:24 LAF atkārtoti brīdina sportistus par startēšanu nesaskaņotās sacensībās
Foto: Anda Dadze

Latvijas automobiļu federācija (LAF) vērš sportistu uzmanību uz to, ka auto trase "Krauķi" (Ugāles pag.) nav licencēta, ir bīstama un tur notiekošās sacensības netiek saskaņotas ar LAF.

LAF atgādina, ka licencēti sportisti, saskaņā ar Kodeksu, šādās sacensībās piedalīties nedrīkst. Vēlāk šis paziņojums izraisīja diskusiju, tāpēc LAF vēlreiz skaidro situāciju, lai apturētu nepatiesu ziņu izplatīšanos.

1. Valsts Latvijas Automobiļu federācijai ir deleģējusi uzraudzīt visas auto sacensības, treniņus un paraugdemonstrējumus. Tātad – LAF ir vienīgā institūcija, kam ir tiesības licencēt trases, izstrādāt dokumentāciju, kādām šīm trasēm ir jābūt. Savukārt saskaņot sacensības ir organizatoru pienākums nevis pret LAF, bet pret valsti un bez šī saskaņojuma pašvaldībai nav likumisku tiesību atļaut šāda veida pasākumus savas pašvaldības teritorijā.

2. Mēs esam par drošu un godīgu autosportu, lai tas būtu amatieru sports vai visaugstākā līmeņa sacensības. Ja trase nav droša – mēs tai licenci neizsniedzam. Vai tiešām ir jānotiek traģēdijai, lai cilvēki attaptos? Īpaši svarīgi tas ir tieši amatieru un jauniešu sportā, jo automašīnas pārsvarā nav aprīkotas ar drošības karkasiem (izņemot junioru kausu ieskaites autokrosā, rallijkrosā, rallijā un tml.). Mēs aicinām būt atbildīgiem gan pašus jauniešus, gan viņu vecākus un autosporta gaitas uzsākt droši un pārdomāti.

3. Federācijā ir sporta veidu komisijas (kartinga, krosa, rallija, standarta automobiļu, šosejas, drifta un trofi reidu komisijas), kuras izstrādā un ievieš nepieciešamos dokumentus katrā sporta veida disciplīnā. Komisijas sastāvā ir pieredzējuši cilvēki, kas brīvprātīgi strādā autosporta attīstībai. Papildu sporta veidu komisijām, federācijā ir arī savs tehniskais dienests un tiesnešu padome. Mūsu speciālisti piedalās visaugstākā līmeņa starptautiskās sacensībās – tādās kā F1 un WRC un WRX. Mūsu tiesnešus pasaulē pazīst un ciena. Šī starptautiskā sadarbība un pieredze dod iespēju arī vietējā mēroga sacensībās (un arī trašu licencēšanā) nodrošināt augsti kvalificēta personāla piesaisti.

4. Viens no LAF mērķiem ir izstrādāt tādu sacensību dokumentāciju, kas nodrošinātu drošus un pārdomātus apstākļus visiem, kas dodas uz autosporta sacensībām – gan braucējiem, gan tiesnešiem, gan skatītājiem. Gluži tāpat, kā pasaulē attīstās tehnoloģijas un tiek ieviesti jauni drošības standarti, arī mēs pastāvīgi pilnveidojamies.

Ja kāds vēlas pats uz savu galvu doties un riskēt ar savu un apkārtējo veselību un dzīvību – to mēs ietekmēt nevaram. Bet pasargāt savus sportistus mēs varam, informējot par šādām trasēm un nesaskaņotām sacensībām.

Noslēgumā LAF atgādina, ka tā nav represīva iestāde. ''Mēs vienmēr cenšamies rast kopīgu valodu ar organizatoriem un trašu īpašniekiem, tomēr drošības standartiem kompromisu nav un nevar būt, jo cilvēka dzīvībai ir augstākā vērtība,'' tā teikts LAF paziņojumā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png