profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Folkreisa un krosa seriālu līderi gatavi Vecpils posmam

Go4speed 09.08.2018 - 09:02 Folkreisa un krosa seriālu līderi gatavi Vecpils posmam
Foto: Fotogrāfs Olafs Ezertēvs

Trešdien noslēdzies pieteikumu termiņš pirms sestdien gaidāmās Vecpils cīņas, kas būs Folkreisa Vasaras kausa ceturtais posms, Krosa komisijas autokrosa kausa priekšpēdējais un B600 Vecpils kausa pēdējais posms. Visos seriālos sagaidāma liela intriga, tāpēc visi līderi ir kaujas gatavībā, ziņo autocross.lv.

Joprojām pārāk neprognozējami
Folkreisā pēc pirmajiem trim posmiem šķietami veidojas līderu grupa, kas plāno sadalīt sezonas kopvērtējuma uzvaru – Kalvis Buģis, Raimonds Āboliņš, Ivo Gabrāns… Tomēr viņu trīs sacīkstes nav bijušas perfektas un katram jau bijis pa klupienam. Līderi nav izveidojuši drošu pārsvaru pār sekotājiem, un teorētiski pēc sestdienas viņi visi pat var izkrist no pirmā trijnieka. Kopvērtējumā vēl nekas nav skaidrs.

Jāatzīmē, ka līdzšinējās trīs sacīkstēs bijuši trīs dažādi uzvarētāji, turklāt visiem šīs bija pirmās uzvaras: Āboliņam, Aigaram Darmakovičam un Buģim. Vai tiem būs turpinājums, vai tomēr uzziedēs bijušie un uzvarām bagātie folkreisa līderi kā Gabrāns, Mārtiņš Starks, Renārs Ēķis, Mārtiņš Spīķis? Par konkurences trūkumu cīņā par uzvaru sūdzēties nevar!

Aizraujoša konkurence veidojas Klasiku ieskaitē. Kaujai pieteikti pieci dalībnieki, to vidū arī principiālie konkurenti Ivars Kerns un Andrejs Lajevskis, kā arī Klasika kausa trijniekā esošie Andris Andersons un Gatis Ģērmanis. Viņiem pievienosies arī debitants Kaspars Bušs, kurš trasē vedīs savulaik Valda Zaļā izmantoto Porsche 924. Kasparam šī būs pirmā folkreisa sacīkste.

Vecpils autotrase regulāri parūpējas par pārsteigumiem pirms un pēc sacīkstēm. Šoreiz pārsteigums pavisam oriģināls – uz starta stāsies paši rīkotāji. Ja Sandis Džeriņš Krosa komisijas kausa sezonā ir regulārs dalībnieks, tad tēvs Kaspars Džeriņš folkreisā būs nebijis notikums kopš 2012. gada!

Savulaik abi reizē debitēja folkreisā, kļūdami par vieniem no pirmajiem folkreisa dalībniekiem 2009. gada nogalē. Vēlāk Sandis savā autosportista karjerā izauga līdz pat regulāriem startiem Latvijas autokrosa čempionātā, bet Kaspars vairāk koncentrējās uz sacensību rīkošanu Vecpils autotrasē un tehnikas gatavošanu.


Foto: Fotogrāfs Olafs Ezertēvs

Īpaši svarīgs posms Krosa komisijas kausā
Šī būs priekšpēdējā sacīkste Krosa komisijas kausa izcīņā – devītais posms no desmit. Un šī būs ļoti izšķiroša sacīkste cīņā par garā seriāla uzvaru. Kopvērtējuma vadībā jau ilgu laiku atrodas Aivars Galbāliņš, taču viņam pakaļ dzenas Dainis Krūmiņš. Starp abiem šobrīd 11 punktu (105:94, par uzvaru iegūstami 20 punkti). Teorētiski Aivars var jau šajā nedēļas nogalē nodrošināt kopvērtējuma uzvaru. Piemēram, ja Galbāliņš sestdien uzvar, bet Krūmiņš kādu iemeslu dēļ netiek vadošajā sešiniekā, Aivars posmu pirms sezonas beigām jau visu būtu sakārtojis. Taču diez vai Dainis ļaus līderim tik viegli izsprukt, drīzāk priekšpēdējais posms situāciju var vēl vairāk saasināt.

Vecpils posms būs daudz nozīmīgāks nekā “parasts priekšpēdējais posms”. Tas tāpēc, ka pēdējā sacīkste būs Čempionu kross Brenguļu autotrasē, kurā parasti startē Latvijas krosa izcilnieki gan pieredzes, gan panākumu, gan meistarības, gan tehnikas gatavības ziņā. Tas nozīmē, ka gan Krūmiņam, gan Galbāliņam pēdējā sacīkstē būs ļoti grūti sasniegt lielus kopvērtējuma punktus, jo tos var sagrābt čempionāta braucēji. Tāpēc abiem līderiem viss jāsakārto jau Vecpilī! Un šeit, savukārt, pietiks arī citu spēlētāju, kuri netieši diktēs abu līderu punktu sadali šajā posmā.

B600 izcilnieku fināls!
B600 klases Vecpils kausa eksperiments šogad izdevies perfekti. Trīs Vecpils posmu sacīkstēs tiks noskaidrots šī seriāla uzvarētājs. Abi iepriekšējie cīniņi bija izcili, ar neprognozējamiem rezultātiem līdz pat finišam. Tas viss nozīmē, ka pirms pēdējās sacīkstes kopvērtējumā pirmie pieci braucēji ir piecu punktu robežās (par uzvaru arī šajā seriālā var saņemt 20 punktus)!

Sestdien, attiecīgi, lielais fināls, kuram pieteikušies četri no vadošā piecinieka. Iepriekšējā posmā, kas bija arī Latvijas čempionāta sacīkste, smagu avāriju piedzīvoja Mikus Neško – bagijs sasists pārāk stipri, lai paspētu to atjaunot pirms šīs sacīkstes. Toties Viesturs Sproģis (32 punkti), Monta Beierbaha (27), Artis Grantiņš (30) un Lauris Brikainis (30) ir gatavi sadalīt Vecpils kausu!

Klase šogad nav prognozējama, jebkurš no četriem var uzvarēt, jebkurš var būt pēdējais. Liekas, ar to arī B600 Vecpils kausa apskatu varam noslēgt.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png