profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Eiropas autokrosa čempionāta posmā Mūsā startēs septiņi sportisti no Latvijas

Go4speed 29.05.2018 - 14:29 Eiropas autokrosa čempionāta posmā Mūsā startēs septiņi sportisti no Latvijas
Foto: Kalvis Zalaiskalns

Šajā nedēļas nogalē, 2. un 3. jūnijā, Bauskas trasē “Mūsa Raceland” pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezīsies FIA Eiropas autokrosa čempionāts, lai aizvadītu Latvijas Nafta otro posmu, atzīmējot arī Mūsas trases 40 gadu pastāvēšanas jubileju. Kopumā Bauskā uz starta stāsies aptuveni 100 autosportisti no visas Eiropas, tajā skaitā 21 sportists no Latvijas.

Brīvdienās “Mūsa Raceland” trasē paredzamas ļoti azartiskas un interesantas cīņas, kurās startēs aptuveni 100 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Čehijas, Slovākijas, Ungārijas, Nīderlandes, Beļģijas, Vācijas, Francijas, Itālijas, Spānijas un Portugāles. Sacensībās piedalīsies arī astoņkārtējs Eiropas čempions Bernds Štūbe no Vācijas un seškārtējs Eiropas čempions čehs Vaclavs Feifārs un pašmāju spožākie braucēji autokrosā – Justs Grencis 2017. gada Eiropas Junior buggy čempions un Ervīns Grencis 2016. un 2017. gada Eiropas Super buggy vice čempions.

Kopumā FIA Eiropas autokrosa čempionāta ieskaitēs uz starta līnijas stāsies septiņi Latvijas autosportisti – Grenči, Aleksandrs Ņikitins, Jānis Veģeris, Jānis Boks, Māris Līcis, un Juris Kuļikovskis. Nacionālā Lidosta Rīga kausa ieskaitē sacenstīsies 14 sportisti no Latvijas.


Foto: Kalvis Zalaiskalns

Divās sacensību dienās Bauskā paredzēts aizvadīt sacīkstes Touring Autocross klasē, kurā uz starta stāsties pilnpiedziņas automašīnas. Tāpat arī pārējās Eiropas čempionāta klasēs būs tikai pilnpiedziņas spēkrati: Super Buggy, Buggy 1600 un Junior Buggy, kuri atšķiras ar dažādu pieļaujamo dzinēju jaudu. Papildu sacensībās Lidosta Rīga kausa ieskaitē dalībniekiem atļauts piedalīties ar automašīnām līdz 2000 cm3 ar vienas ass piedziņu.

FIA Eiropas autokrosa čempionāts Bauskā, Mūsas trasē ir organizēts no 1990. gada līdz 2014. gadam un pēc trīs gadu pauzes šogad aizvadīsim jau 25 Eiropas čempionāta posmu Mūsas trasē. Šogad sacensību organizēšana uzticēta “Rencēnu autoklubam”, ko pārstāv Ivo Traubergs un Jānis Bergs, kuri ir arī Rallycross.lv seriāla organizatori.

Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties www.bilesuserviss.lv, bez maksas ieeja bērniem līdz 12 gadu vecumam un invalīdiem ratiņkrēslā.

Informāciju sagatavoja
Ritvars Podziņš
Sabiedrisko attiecību speciālists

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png