profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

FIA Eiropas autokrosa čempionāts atgriežas Latvijā

Go4speed 27.04.2018 - 10:25 FIA Eiropas autokrosa čempionāts atgriežas Latvijā
Foto: Zalaiskalns racing photography

Šogad, 2. un 3. jūnijā, Bauskas “Mūsa Raceland” trasē atgriezīsies FIA Eiropas autokrosa čempionāts, lai aizvadītu Latvijas Nafta otro posmu, tādējādi atzīmējot arī trases 40 gadu pastāvēšanas jubileju. Šis čempionāts ir pasaulē augstākā līmeņa sacensības šajā sporta veidā un pirms tam Latvijā pēdējo reizi notika 2014. gadā.

Divās sacensību dienās Bauskā paredzēts aizvadīt vairākas sacīkstes Touring Autocross klasē, kurā uz starta stāsties pilnpiedziņas automašīnas. Tāpat arī pārējās Eiropas čempionāta klasēs būs tikai pilnpiedziņas bagiji: Super Buggy, Buggy 1600 un Junior Buggy, kuras atšķiras ar dažādu pieļaujamo dzinēju jaudu. Papildu sacensībās sacentīsies arī LAF Nacionālā autokrosa klases – līdz 2000 cm3 ar vienas ass piedziņu. Paredzamas ļoti azartiskas un interesantas cīņas četrās ieskaites klasēs, kurā startēs 100 dalībnieki no visas Eiropas - Latvija, Lietuva, Igaunija, Baltkrievija, Krievija, Ukraina, Čehija, Slovākija, Ungārija, Nīderlande, Beļģija, Vācija, Francija, Itālija, Spānija, Portugāle.

''Ja runājam par trasi, tā ir interesanta, ātra, nav ļoti sarežģīta, bet ar savām viltībām, skatītājiem interesanta, jo ir tramplīni. Tradicionāli šis tiek gaidīts kā viens no vislabāk organizētājiem posmiem. Lai autokross kļūtu vēl vairāk ievērots - nepieciešami sportisti, kas spēj cīnīties par godalgotām vietām, un publicitāte, sportistu popularitāte ietekmē arī sacensību apmeklējumu, skatītājiem gribas redzēt tos “zināmos”. Šogad ir ļoti spēcīgs latviešu sastāvs, par godalgām var cīnīties Justs un Ervīns Grenči, es pats esmu apņēmības pilns,” atklāj sportists Jānis Boks.


Foto: Zalaiskalns racing photography

''Šis gads ir jubilejas gads ne tikai “Mūsas” sporta kompleksam, bet arī pašam Rencēnu autoklubam, kurš šogad svin savu 20. pastāvēšanas gada dienu. Atbildība, kas mijas ar lepnumu par savu ieguldījumu Latvijas autosporta attīstībā, jo esam ieguvuši ne tikai Latvijas čempionāta statusu rallijkrosā, bet arī iespēju organizēt tik augsta līmeņa sacensības, kādas norisināsies Bauskā,” skaidro organizatoru pārstāvis Ivo Traubergs, kurš 2003.gadā uzvarēja Bauskas posmu autokrosā.

Latvijas Automobiļu federācijas prezidents, Raimonds Kisiels: “Autokrosam Latvijā ir stipras un senas tradīcijas. Mūsu sportisti augstus rezultātus šajā sporta veidā uzrādījuši visos laikos. Mēs esam ļoti gandarīti, ka Mūsas trase atgriežas Eiropas autokrosa kartē un darām, lai sarīkotu lieliskas sacensības sportistiem un neaizmirstamu notikumu skatītājiem. Sports rada savas valsts patriotus. Turot īkšķus par savas valsts sportistiem, tā vienotība, kas valda skatītāju zonā sacensību laikā - tā ir patiesa vērtība.

Ilze Lāta, ģenerālsponsora, Latvijas Nafta pārstāve: “Autosports nav iespējams bez degvielas, tādēļ mēs esam labākais autosportistu draugs. Turēsim īkšķus, lai 2018. gada sezonas čempionāta sešos posmos gandarījumu saņemtu katrs no autosportistiem, bet uzvarētu stiprākie! Mēs savā ziņā esam kā sportisti - attīstāmies un priecājamies, ka varam ieguldīt gan degvielas uzpildes stacijās, tās pakāpeniski modernizējot, nu jau kopā veidojot 46 DUS tīklu, gan iemācījušies nepadoties pie pirmajām grūtībām. Gluži tāpat kā autosportisti autokrosā parāda labāko, ko spēj uz sacensībām sagatavotā automašīna, tā mēs katru dienu degvielas uzpildes stacijās „Latvijas Nafta” piedāvājam kvalitatīvu un jaunākajiem Eiropas Savienības standartiem atbilstošu degvielu.


Foto: Zalaiskalns racing photography

FIA Eiropas autokrosa čempionāts Bauskā, Mūsas trasē ir organizēts no 1990. gada līdz 2014. gadam un pēc trīs gadu pauzes aizvadīsim jau 25 Eiropas čempionāta posmu Mūsas trasē. Sacensībās startēs arī Latvijas spožākie braucēji autokrosā, Justs Grencis 2017. gada Eiropas Junior buggy čempions un Ervīns Grencis 2016. un 2017. gada Eiropas Super buggy vice čempions, kā arī 8 kārtējs Eiropas čempions vācietis Bernds Štūbbe un 6 kārtējs Eiropas čempions čehs Vaclavs Feifārs.

Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties www.bilesuserviss.lv, bez maksas ieeja bērniem līdz 12 gadu vecumam un invalīdiem ratiņkrēslā. Biļešu cenas 5-70eur, pieejamas arī divu dienu VIP biļetes. Skolēniem un pensionāriem pie ieejas jāuzrāda apliecība.

Informāciju sagatavoja:
Anda Treija

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png