profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nebijis panākums Eiropas autokrosa čempionātā - Grenčiem uzvaras, Boks trešais

Go4speed 25.07.2016 - 10:54 Nebijis panākums Eiropas autokrosa čempionātā - Grenčiem uzvaras, Boks trešais
Ervins Grencis 

Kā portālam Go4speed pastāstīja Viesturs Saukāns, LAF Preses dienesta vadītājs, tad Eiropas autokrosa čempionāta piektajā posmā Francijā lieliskus rezultātus demonstrējuši Latvijas sportisti. SuperBuggy klasē 46 dalībnieku konkurencē Ervins Grencis izcīnīja uzvaru, bet Jānis Boks guva trešo vietu. JuniorBuggy klasē uzvara arī Justam Grencim. Tēvs un dēls Grenči pēc panākumiem katrs savā klasē nostiprinājuši otro vietu čempionātā.

Milzīgajā konkurencē SuperBuggy klasē Grencis un Boks jau ar sestdienas laika kontroles braucieniem nonāca līderu vidu: Jānis sasniedza ceturto rezultātu, Ervins - sesto. Kvalifikācijas braucienos Grencis sasniedza divas pirmās un vienu otro vietu, kas trīs braucienu summā deva piekto vietu pēc kvalifikācijas. Pusfinālā Grencis uzvarēja, pārliecinoši iesoļojot izšķirošajā braucienā – finālā. Boks sekoja Grenča pēdās uz finālu. Kvalifikācijas braucienos divas otrās un trešā vieta, pusfinālā – ceturtā pozīcija.

Finālbraucienā Grencis izcīnīja uzvaru, sīvi spēkojoties ar holandieti Maiku Bartelenu, finišā viņu apsteidzot par 0,9 sekundēm. Boks finišēja trešais, Grencim zaudējot 4,4 sekundes, taču pārliecinoši kontrolējot aizmugurē braucošos.

Justam Grencim Eiropas čempionāta JuniorBuggy klasē sacīkste izvērtās sarežģītāka. Pēc piezemēta rezultāta laika kontrolē braucienos sasniegtas otrā, piektā un ļoti vajadzīgā pirmā vieta, kas ļāva kvalifikāciju noslēgt trešajā pozīcijā. Taču finālā Justs sarūpēja nepatīkamu pārsteigumu konkurentiem, sasniedzot uzvaru. Viņa panākums bija pārliecinošs, jo otrajā vietā finišējušais holandietis Timo Pēlers zaudēja 2,4 sekundes, bet trešo vietu guvušais čehs Adams Prokops piekāpās par 9,2 sekundēm.

Pēc šiem panākumiem latvieši uzlabojuši situāciju kopvērtējumā. Gan Ervins Grencis, gan Justs Grencis nostabilizējuši savu klašu otro pozīciju. Turklāt bez vērā ņemama rezultāta palika gan SuperBuggy līderis vācietis Bernds Štūbe, gan JuniorBuggy līderis čehs Milans Vaneks, līdz ar to latvieši samazinājuši viņu pārsvaru cīņā par Eiropas čempiona tituliem.

Senžoržā aizvadītais Eiropas autokrosa čempionāta posms bija piektā no deviņām sezonas sacīkstēm. Nākamais posms augusta vidū Čehijā.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png