profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaules RX zvaigznes sacenšas Žiguļu kausā Biržos

Go4speed 26.07.2015 - 11:17 Pasaules RX zvaigznes sacenšas Žiguļu kausā Biržos
Foto: SKN Sports

25. jūlijā Salas novada Biržos notika "Žiguļu Kauss 2015" sestais posms, kurā piedalījās 58 dalībnieki no sešām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas, Norvēģijas un Somijas. Uz starta stājās ne tikai pašmāju ātrākie rallijkrosa braucēji Reinis Nitišs un Jānis Baumanis, bet arī viņu kolēģi no FIA pasaules rallijkrosa čempionāta - Andreass Bakeruds un Tomas Heikinens, kā arī divkārtējais Lielbritānijas rallija čempions Gajs Vilkss. Uzvaras laurus gan plūca vietējie braucēji - Edmons Džigurs Standarta klasē un Kristaps Grunte Brīvajā klasē.

Pateicoties lieliskiem laika apstākļiem, „Žiguļu Kauss 2015" sestais posms bija plaši apmeklēts. Visas dienas garumā piepildītas skatītāju tribīnes ar ovācijām un aplausiem atbalstīja sacensību braucējus un juta līdzi uzvarām, un atbalstīja brīžos, kad dalībnieku sporta tehnika pieredzēja tehniskas ķibeles. Cīņa par pirmajām vietām bija patiešām saistoša, īpašs sāncensības gars bija vērojams Reiņa Nitiša un viņa ārzemju draugu un komandas biedru starpā, tomēr arī vietējie braucēji nepadevās un priecēja skatītājus ar savu sniegumu. 

Nevienam no pasaules rallijkrosa čempionāta dalībniekiem, izņemot mājinieku Reini Nitišu, finālbraucienos iekļūt neizdevās. Pirmajā Standarta klases pusfināla braucienā uz starta stājās Gajs Vilkss, taču sportists palika ārpus finālbrauciena, finišējot ceturtajā vietā, uzreiz aiz Nitiša. Nitišam Standarta klases finālbraucienā izdevās izcīnīt ceturto vietu.

Pasaules rallijkrosa zvaignzes Žiguļu kausā Biržos. Foto: SKN Sports

Sacensību noslēgumā Reinis Nitišs atzina: „Liels prieks braukt savās mājās! Šādus pasākumus vajadzētu rīkot vēl un vēl. Man īpaši gandarījums par pasaules rallijkrosa čempionāta pārstāvju sajūsmu par latviešu viesmīlību un lielisko atmosfēru visapkārt trasei. Braukt ar žiguļiem viņiem ir kas neaizmirstams, un viņi ļoti vēlas braukt uz Latviju arī nākamgad!"

Pusfinālos un finālbraucienos sportisti skatītājus priecēja ar īpaši aizraujošām cīņām, nevairoties no pārgalvīgiem apdzīšanas manevriem un cīņu līdz pat pēdējam līkumam. Brīvajā klasē trešo vietu ieguva Arnis Odiņš, otro vietu izcīnīja jēkabpilietis Mārtiņš Lapiņš, bet par uzvarētāju kļuva Kristaps  Grunte. Standarta klasē cīņa par uzvaru bija vēl sīvāka. trešo vietu šajā klasē ieguva Sigmars Tamemagi no Igaunijas, otro vietu ieguva Uģis Traubergs, bet par uzvarētāju kļuva Edmons Džigurs. 

Skatītājus priecēja arī rallija šova dalībnieki. Trešo vietu rallija šovā ieguva Elviss Hermanis, otrajā vietā ierindojās Ivars Vasaraudzis, bet pirmo vietu ieguva Gajs Vilkss. Speciālbalvas pasniedza "Žiguļu Kauss 2015" sestā posma sponsori un atbalstītāji: "Viada" ātrākajiem pilotiem Edmonam Džiguram Standarta klasē un Kristapam Gruntem Brīvajā klasē pasniedza 100 eiro dāvanu karti. Uzņēmuma "Sēlija" simpātijas balvu - dāvanu kartes 100 eiro apmērā saņēma Standarta klases braucējs Raivis Ragainis un Brīvās klases braucējs Mārtiņš Lapiņš. Piemiņas balvas saņēma Ivo Traubergs, Tomass Heikinens, Andreass Bakeruds, Hels Ridžs un Endrū Kolijs. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png