profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ar kūleņiem bagātām un fantastiskām cīņām aizvadīts Vecpils autokrosa posms

Go4speed 28.06.2015 - 23:05 Ar kūleņiem bagātām un fantastiskām cīņām aizvadīts Vecpils autokrosa posms
Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Svētdien Vecpils autotrasē saulainos un karstos apstākļos norisinājās trešais Latvijas un Baltijas autokrosa čempionāta posms. Diemžēl šīs sacīkstes paliks atmiņā ar daudzajiem kūleņiem, no kuriem daži bija visai smagi.

Pirmā kvalifikācijas kārta neveiksmīga bija vairākiem sportistiem. Vispirms B600 klasē kūleni uzmeta Liene Sproģe, bet vēlāk dramatiski notikumi risinājās 2000 Super klasē. Kā ziņo autocross.lv, tad vispirms smagu kūleni uzmeta Jānis Spīķis, kurš trāpīja pa Riharda Daiņa auto. Ja Spīķis izstājās, tad Dainis turpināja riņķot. Ņemot vēra, ka sportista auto pa trasi pārvietojās lēni, trases tiesneši izkāra balto karogu, kas daudzus sportistus apmulsināja. Kamēr daži braucēji saprata, ka brauciens atcelts, tikmēr citi turpināja braukt pilnā ātrumā. Šī iemesla dēļ kādā no epizodēm Ritvars Zobens trāpīja pa Jāņa Miščenko auto, kā rezultātā Zobens piedzīvoja smagu avāriju. Ja sportists šajā negadījumā necieta, tad auto pēc šī negadījuma esot bijis norakstāms.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Taču ar to notikumi pirmajā kārtā vēl nebeidzās, jo Open klases braucējs Jānis Borševskis, stabili braucot pa pirmo vietu, tramplīna pakājē apmeta kūleni. Šī iemesla dēļ sportists bija spiests izlaist otro kvalifikācijas kārtu, jo tobrīd tika gaidīta detaļa no Rīgas. Pēc trillera īstiem notikumiem Borševskis paspēja iziet uz starta trešajā kārtā, kur viņam, lai iekļūtu finālā, uzdevums bija finišēt Top 7. Un to arī pilots paveica, izcīnot trešo vietu.


Borševskis pēc kūleņa. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Pēc tam sekoja saldais ēdiens - fināli, kuros sportisti aizvadīja fantastiskas cīņas. Mini klasē no starta vadībā izvirzījās Krišs Miķelis Aploks, taču drīz viņu apsteidza Normantas Lepšis. Lai arī tobrīd šķita, ka viss jau ir atrisinājies, Aploks atrada otro elpu, pārsteidzot lietuvieti un apdzina viņu, tādējādi izcīnot uzvaru. Tobrīd trešajā vietā atradās Monta Henilāne, taču tad sportiste kļūdījās un atkrita uz pēdējo vietu. Taču Monta nepadevās un, veicot fantastisku pakaļdzīšanos, atgriezās trešajā pozīcijā.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

2000 Super klasē kvalifikācijas uzvarētājs Ošs pieļāva pāragru startu, kā rezultātā sacīksti apturēja. Izrādījās, ka Edija mašīnai radās problēmas, un galvenais favorīts uz starta tā arī neatgriezās. Pēc tam vadībā izvirzījās Ainārs Kenigsbergs, kuram sekoja Jānis Miščenko un Mārtiņš Starks. Kādā no epizodēm Starks uz bremzēšanu trāpīja Miščenko mašīnas aizmugurē, izstumjot Jāni no trases. Pēc tam Starkam pakaļ dzinās Jānis Spīķis, taču redzamības problēmu dēļ Jānis atcēla uzbrukumus un vēlāk bija spiests izstāties. Finišā pēc tiesnešu iejaukšanās uzvaru svinēja Kenigsbergs. Monta Beierbaha sensacionāli izcīnīja otro vietu, bet trešais palika Juris Spīķis.

Jaudīgākajā Open klasē no starta vadībā aizbrauca Ints Jeršovs, kuram sekoja Agris Brediks un Dalius Valjuks. Tikmēr Jānis Borševskis no pēdējās starta vietas sāka pakaļdzīšanos. Kamēr Brediks un Jeršovs cīnījās par pirmajām divām pozīcijām, tikmēr Borševskis jau bija nonācis trijniekā. Turpinājumā Borševskis atrāvās un beigās izcīnīja fantastisku uzvaru. Otrais, cīnoties ar tehniskām problēmām, palika Brediks, bet trešais Jeršovs.


Open klases pjedestāls. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

1600 klasē fināls pagāja mierīgi. Rūdolfs Bogens pārliecinoši finišēja pirmais, bet Kaspars Silenieks nosargāja aiz sevis Raimondu Mūrnieku.

VAZ klasē no starta vadībā aizbrauca Kalvis Tēts, bet drīz vien viņu noķēra Heinārs Lehtsārs. Uzbrukumi pārauga sadursmēs, kas beidzās ar igauņa ielidošanu valnī un vairākiem kūleņiem. Turpinājumā pēc sīvām cīņām uzvaru svinēja Arnis Odiņš, kurš tikai pēdējā apļa vidū atrada iespēju tikt garām Tētam. Trešais palika Edijs Zimza.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

B600 klasē startu vinnēja Beate Klipa, kamēr Kaspars Meņģelis to pamatīgi nogulēja. Beate stabili brauca pirmā, līdz Meņģelis nedaudz vēlāk atguva otro vietu un sāka pakaļdzīšanos. Smagā, bet korektā cīņā Beate tomēr noturēja pirmo vietu. Trešais palika Valters Zīverts, kurš ar agresīvu uzbrukumu tika garām Jānim Geisteram.
Komentāri
Illegal 29.06.2015 21:16
Nu dikti mierīgs bija 1600 fināls - Ņikitnam kūleņi, Skolmeisteram mašīnas priekša nonesta...
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png