profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

RE Autoclub dodas uz Portugāli, mērķis - sešinieks

Go4speed 01.11.2012 - 15:32 RE Autoclub dodas uz Portugāli, mērķis - sešinieks
Foto: RE Autoclub

Latvijas autosporta komandas „RE Autoclub" krievu pilots Iļja Kuzņecovs kopā ar Romanu Jelaginu („Mitsubishi Pajero Evolution") šīs nedēļas nogalē Portugālē startēs FIA Pasaules kausa izcīņas sezonas noslēguma sacensībās. Tieši „Baja Portalegre 500" kļūs zināms galīgais vietu sadalījums. Kuzņecovam ir lieliskas izredzes kopvērtējumā ieņemt vietu pasaules sešu labāko rallijreida meistaru pulkā.

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Pasaules kausa izcīņas „cross-country" jeb rallijreida sezonā aizvadīti septiņi no astoņiem posmiem. Pārliecinošs līderis ir Dubajas pārstāvis Halifa Al Mutavejs, kurš startējis visos posmos, kopumā gūstot 175 punktus. Otro vietu ieņem ar īpašo bagiju braucošais francūzis Žans Luī Šlesērs - 106 punkti. Lai arī trešo vietu pašreiz ieņem viens no Portugāles rallijreidam pieteiktajiem dalībniekiem čehs Miroslavs Zapletals, viņš par šo pozīciju nevar būt drošs. Sekotāju pulkā ir arī „RE Autoclub" pilots Kuzņecovs, kurš ar 53 punktiem pašreiz atrodas astotajā vietā.


Foto: RE Autoclub

''Mūsu komandas mērķis Portugāles rallijreidā ir cīņa par maksimāli augstām pozīcijām, lai sezonas kopvērtējumā Iļjam Kuzņecovam izdotos iekļūt labāko sešiniekā," uzsver „RE Autoclub" direktors Roberts Elbakjans. ''Izvērtējot mūsu izredzes, jāpievērš uzmanība ne tikai tradicionāli pasaules rallijreida sacensībās startējošajiem braucējiem, bet arī Portugāles pārstāvjiem, kuri noteikti iejauksies vietu sadalīšanā."

''Baja Portalegre 500" dalībnieku sarakstā ar pirmajiem trijiem numuriem startēs jau pieminētais trešās vietas īpašnieks Zapletals („H3 Evo"), bet aiz viņa sacensības uzsāks divi Krievijas komandas „G-Force Motorsport" pārstāvji - Vladimirs Vasiļjevs un Boriss Gadasins. Pirmais no viņiem Portugāles ceļos dosies ar „Mini All4Racing", bet otrais - ar „G-Force" prototipu.


"RE Autoclub" Portugālē. Foto: Facebook

''Portugāles rallijreida ceļos iepriekš nav bijis nekādu ekstremālu pārsteigumu, taču vienmēr nākas uzmanīties no daudzajiem akmeņiem - gan maziem, gan lieliem, kuri sacensību laikā mēdz nokļūt arī tieši uz ceļa. Ja to nebūtu, tad jau varētu pat teikt, ka ceļi ir līdzīgi kā Latvijā," spriež Elbakjans.

''Baja Portalegre 500" svinīgā atklāšana un pirmais posms notiks piektdien, 2. novembrī. Šajā dienā rallijreida dalībniekiem nāksies veikt tikai nedaudz vairāk par 18 kilometriem, no kuriem 5,5 kilometri būs superspeciālais ātrumposms. Galvenie notikumi risināsies sestdien, 3. novembrī. Ātrumposmi veidos 141,6 un 236,7 kilometrus, bet kopumā šajā dienā rallijreida mašīnas veiks 404,1 kilometru.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png