profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

VIDEO: Nitišs aizvada testus ar 620 Zs jaudīgo 'Lamborghini'

Go4speed 08.09.2017 - 14:56 VIDEO: Nitišs aizvada testus ar 620 Zs jaudīgo 'Lamborghini'
Foto: Ekrānšāviņš

Piedāvājam noskatīties video, kurā redzams, kā Pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks Reinis Nitišs leģendārajā Spā-Frankošamps trasē izmēģina jaudīgo sacīkšu "Lamborghini" automašīnu, ar kuru pērn sacensībās piedalījās Haralds Šlēgelmilhs. Pēc testiem portāls Go4speed aicināja gan Reini Nitišu, gan Haraldu Šlēgelmilhu, kuri pastāstīja, kā Reinim testos gāja.

''Vienu dienu, kad runājām ar Haraldu, viņš teica, ka dosies uz šādiem testiem. Beigās viss beidzās tā, ka arī es nolēmu piedalīties šajos atvērtajos testos, kur kopā sanāca nobraukt ap 250 kilometriem. Nekad nav par ļaunu papildus kilometri, jo tas bija kaut kas tāds, ko nekad iepriekš nebiju darījis. Jā, salīdzinot ar rallijkrosu un ar to, ko esmu darījis līdz šim, brauciens ar "Lamborghini" bija cita pasaule. Tā bija pirmā reize, kad braucu ar tik jaudīgu šosejas automašīnu, kā arī pirmā reize, kad to darīju leģendārajā Spā trasē, kas ir Eiropas garākā un ne tā vieglākā trase. Tas bija liels izaicinājums. Gribu teikt paldies Haraldam Šlēgelmilham, kurš apmācīja mani. Protams, tas nebija viegli, un arī dienas beigās es vēl nespēju braukt tādā ātrumā, kā Top braucēji. Taču ar katru braucienu gāja labāk. Skaidrs, ka braukšanas stils un filozofija ir pavisam savādāka. Rezumē ir tāds, ka, ja piedalītos sacensībās ar "Lamborghini, tad būtu vēl daudz jātrenējas, lai cīnītos par labām vietām. Nebija tā, ka iekāpu un uzreiz braucu ātri. Ir diezgan jāpierod pie tā piespiedējspēka, kā arī grūti pierast pie tā, ka redzi, ka līdz līkumam ir 100 metri, bet tu bremzē tikai vēl kādu laiku vēlāk. Tas nav normāli aptverams (smejas). Bet esmu iemācījies jaunas lietas un liels prieks par to,'' saka Reinis Nitišs.

''Viegli Reinim negāja, taču uzskatu, ka viņš guva vērtīgu pieredzi. Uzskatu, ka jebkuram sportistam, kurš brauc pasaules līmenī, ir jābūt daudzpusīgam. Domāju, ka Reinim šī pieredze būs ļoti vērtīga. Bet Reinis ir malacis - viņš vērīgi klausījās, ko es un inženieri viņam teica. Viņš visu izpildīja rūpīgi un progresēja ar katru apli. Varēja just viņa profesionālo pieeju, kas viņam ir ieaudzināta, braucot pasaules līmenī,'' tā Haralds Šlēgelmilhs.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png